Logo GadgetGear.nl
Picture of Elvi
Elvi

Review: Epomaker RT100-toetsenbord; het ESMR-toetsenbord met mini-display

Elvi beoordeelde namens GadgetGear de Epomaker RT100 met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie vormgeving
  • Unieke aanslag
  • Wisselbaar geluid
  • Mediafunctieknop
  • Mini-display

THE BAD

  • Plastic verpakking
  • Onduidelijkheid over het gebruik van de kabel

Toetsenborden komen in allerlei maten, kleuren en vormen, en toch is het Epomaker gelukt om hier iets nieuws voor te bedenken. Bijna alle Epomaker-toetsenborden kun je afstemmen op je audiowensen. Ja, je leest het goed. Wij hebben gekozen voor de Flamingo-switches. Deze hebben een uniek geluid, maar tikt het ook lekker?

Epomaker staat voor ‘Epoch of Makers’. Het bedrijf ontwerpt toetsenborden boordevol unieke functies tegen betaalbare prijzen door de retailketen te omzeilen. Erg modern, maar ook een gok als je nog nooit een Epomaker-toetsenbord in handen hebt gehad. Op TikTok hebben we de toetsenborden talloze keren voorbij zien komen, steeds weer benadrukkend de unieke eigenschappen: aanpasbaarheid, betaalbaarheid en hoge kwaliteit.

Eerste indruk

Voor iets meer dan honderd euro krijg je de RT100. Een toetsenbord met een coole retro look, verkrijgbaar in diverse kleuren: roze, paars, groen of retro computerbeige. Er ontbreekt alleen nog de rookkleur die je vroeger in veel kantoren zag. Ik heb gekozen voor het groene model. Het komt in een groene verpakking die, helaas, niet erg milieuvriendelijk is. Het toetsenbord en alle toetsdoppen zitten wel goed en veilig verpakt, maar het had van mij met minder plastic gemogen. Misschien kan Epomaker hier in de toekomst meer aandacht aan besteden. Het toetsenbord voelt stevig aan en de toetsen hebben een goede aanslag. Aan de rechterbovenkant van het toetsenbord zit een aan/uit-schakelaar en een schakelaar voor Windows of Mac. De meegeleverde kabel is nodig voor het opladen van het toetsenbord en het veranderen van het gifje op het display. Verder is het een standaard bluetooth-toetsenbord dat het liefst met zijn eigen dongle communiceert.

Typen

Het verbinden via Bluetooth was even puzzelen, maar eenmaal doorhebt, verbindt het toetsenbord iedere keer supersnel. Ik heb direct wat tekst getypt en wat gegamed en ja, het geluid is precies zoals in het filmpje. De Flamingo-switches klinken ‘romig’, niet fel of schel, maar lekker vol en toch niet luid. Geweldig dat je zelf het geluid van je toetsenbord kunt kiezen. Ben je uitgekeken op het geluid of wil je eens wat anders, dan kun je voor ongeveer 50 euro een nieuwe set switches kopen en zelf alle toetsen voorzien van nieuwe switches – en dus een ander aanslaggeluid. Het toetsenbord heeft ook enkele gimmicks, zoals de teksten op de speciale toetsen. Op de spatiebalk staat bijvoorbeeld ‘need more space’. Erg handig is de druk/draaiknop rechtsboven. Die dient als volumeregelaar en tegelijkertijd als bediening voor audio of video. De draaiknop heeft een merkbare klik bij het draaien. Het is onduidelijk of je dit geluid kunt uitschakelen, zoals bij de MX-muizen van Logitech.

Display

De blikvanger van de RT100 is het mini-display. Hierop kun je tijd, datum en de temperatuur van je CPU zien, en gelukkig ook de accustatus van je toetsenbord. Wanneer je de RT100 aansluit op je computer en de Epomaker-app opent, kun je de inhoud van het display aanpassen. Zo kun je kiezen uit een bibliotheek van gifjes of er zelf een maken. Zelf een gifje maken is leuk, maar kost veel tijd als je dit voor het eerst doet. Ik heb er Pikachu op gezet. Erg leuk om te zien, maar het zou nog leuker zijn als je er een andere functie aan kon koppelen. Bijvoorbeeld een melding wanneer iemand je een bericht stuurt op een sociaal platform. Voor nu is het een leuke toevoeging aan een fraai vormgegeven toetsenbord.

Conclusie

Epomaker levert wat het belooft: een uniek en aanpasbaar toetsenbord. Het unieke geluid dat je kunt kiezen, de mediaknop en het mini-display zorgen ervoor dat dit toetsenbord meer biedt dan een standaardmodel. Het is zeker de honderd euro waard, gezien de functionaliteit en kwaliteit. Het idee om later een ander geluid aan de toetsen te geven is een mooie toevoeging.

kopen


→ Check de laagste prijs bij

RT100 op Amazon


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.