Logo GadgetGear.nl
iRobot Braava Jet 6m Roomba s9+
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nu.nl: EU dreigt overname iRobot door Amazon te blokkeren

Vorige week liet Reuters nog weten dat Europa akkoord lijkt te gaan met de overname van iRobot door Amazon. Sterker nog, er zouden totaal geen zorgen zijn. Nu.nl laat vandaag echter een heel ander beeld zien. Volgends de nieuwssite gaat Brussel wel degelijk dwars liggen bij de overname.

Bij Nu.nl verwacht de techredactie dat Europa het niet eens is met de overname in verband met de mogelijk lastigere positie op de markt voor andere merken die robotstofzuigers verkopen. Zo zou Europa vrezen dat die een minder gunstige positie op de webshops van Amazon krijgen. De macht van Amazon zou te groot worden in het segment. Op basis van welke informatie Nu.nl deze conclusie trekt is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.