iRobot Roomba 980
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

EU: Amazon mag iRobot (Roomba) overnemen

Reuters is er over uit. Europa gaat toestemming geven aan Amazon om stofzuigerrobotfabrikant iRobot over te nemen. Zonder enige voorwaarden om de concurrentie op de markt te behouden of de privacy van de gebruikers te bewaren.

Dat de markt voor robotstofzuigers groots is, zien we sinds de overnameplannen in juli bekend werden. Meer dan ooit duiken Roomba-achtige robots op in de markt. Ook was de EU bang dat iRobot voortaan alleen nog Alexa als slimme assistent zou ondersteunen. Laat staan dat de machines over camera’s beschikken en data terugsturen naar iRobot. Formeel heeft de EU nog tot 14 februari om tot een besluit te komen.

iRobot kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.