Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nothing Chats alweer uit Google Play verdwenen

Even legde Nothing concurrent Apple het vuur aan de schenen. Na een tweetal smartphones die er qua design toch wel heel erg uitzien als de Apple iPhone, volgde de app Nothing Chats dat het mogelijk maakte om met Apple iMessage gebruikers te chatten zonder dat ze zien dat je een Android hebt.

Iets meer dan een dag na de lancering, heeft Nothing de app alweer uit Google Play verwijderd. Nothing claimt dat de app nog last heeft van bugs die eerst moeten worden opgelost, voor de app opnieuw gelanceerd kan worden. Welke dit zijn, is onbekend. Nothing zou samen met Sunbird, de ontwikkelaar van de Nothing Chats dienst, proberen op te lossen.

Toen wij over de dienst schreven, konden we al vertellen dat Sunbird mogelijk een serie macOS computers gebruikt om SMS berichten om te zetten naar iMessage. Die omzetting maakt het twijfelachtig dat er echt spraken is van privacy op basis van end-to-end versleuteling. Dan kunnen ze immers niks omzetten.

De journalisten van 9to5google lijken ook op zoek te zijn gegaan naar gaten in Nothing Chats en trekken de ent-to-end versleuteling nu ook in twijfel. Bovendien zou het ook echt eenvoudig zijn om verstuurde media te onderscheppen via de dienst. Als dat allemaal klopt, is het natuurlijk de vraag in hoeverre de situatie echt te herstellen is voor Nothing. Er lijkt geen alternatief voor de technologie die ontwikkelaar Sunbird gebruikt, omdat Apple haar iMessage niet openstelt. Daar staat tegenover dat Apple nu onder druk van Europa de open technologie RCS moet gaan ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.