Logo GadgetGear.nl
JBL Spinner BT
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

JBL brengt draadloze bluetooth platenspeler op de markt

Met de JBL Spinner BT komt het iconische speakermerk JBL met een heuse platenspeler op de markt. Het toffe aan het concept is dat deze platenspeler direct verbonden kan worden met jouw Bluetooth headset.

De bluetooth specsheet van JBL doet meteen al iets heel bijzonders. JBL vermeld met trots dat de platenspeler ondersteuning biedt voor aptX HD, wat voor audiofielen zo ongeveer het beste qua bluetooth codecs is. Echter heeft het merk in haar vlaggenschepen als de JBL Tour One M2 helemaal geen aptX HD ondersteuning zitten. Zelfs geen aptX…

Maar dan moet je ook echt wel audiofiel zijn om daar stuk op te gaan, want in onze review las je al dat het geluid ondanks het ontbreken van die codecs echt wel geweldig is. En het gaat hier natuurlijk helemaal niet over die headset, maar over de bijzondere platenspeler.

Want vinyl is booming. Zo booming dat zelfs Ikea vorig jaar vol in de platenspelers dook. Tijd dus voor JBL om een stapje verder te gaan en echt een high-end model in de markt te zetten met snelheidssensor zodat jouw platen ook echt op de juiste snelheid worden afgespeeld.

JBL heeft in het ontwerp een balans gezocht tussen modern en retro. Bovendien is er gekozen voor MDF boven de plastics die we bij vele anderen zien. De draaischijf is gegoten op basis van aluminium, net als de toonarm. Uiteraard is er ook een scharnierende stofdeksel, zoals het hoort. Over die toonarm gesproken, JBL gaat zelf geen naalden hiervoor produceren. Het leunt netjes op de moving magnet cartridge van Audio Technica.

JBL brengt de platenspeler uit in hip zwart met oranje of een tikje klassieker met zwart en gouden accenten. Je koopt de platenspeler al voor €399,99.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.