Logo GadgetGear.nl
Hardware.info screenshot
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Het doek valt voor techsite Hardware Info

Vandaag was de eerste staking bij uitgever DPG media. Journalisten die er werken willen verbeteringen in hun beloning. Ondertussen is DPG ook aan het schrappen gegaan. Techsite Hardware.info gaat er per 1 januari uit ten bate van Tweakers.net.

Hoewel het einde van Hardware Info al in zicht is, blijft de redactie voorlopig nog actief op de site. Tot 1 januari blijven er updates komen. Hardware Info was afgelopen jaar ook trots op nieuwe testhardware die ze hebben aangeschaft. We gaan er voorzichtig vanuit dat de extreem grondige product reviews dan ook voortgang krijgen bij Tweakers.net.

Hardware Info werd in 2016 gekocht door DPG. Toen had de site ook nog een tijdschrift dat een tijdje samen met Tweakers.net werd uitgegeven. Doordat beide publicaties zo dicht op elkaar liggen qua inhoud en doelgroep, is het logischer voor DPG om de focus op de sterkste van de twee te leggen.

2 reacties

  1. Tsja HWi was al zo goed al overgenomen door Tweakers. Dat hele testlab en een groot deel van het personeel was al over. En Hardware.info deed alleen het nieuws. Dat nieuws is wat veel beter scoort. Ik kan me voorstellen dat op deze site de grondigere reviews ook minder goed gelezen worden dan de reviews die soms zelfs minder uitgebreid zijn dan persberichten die ik af en toe lees.

    Tweakers is natuurlijk een erg leuke site, maar het is toch jammer dat we niet meer twee serieuze sites hebben met een iets andere insteek.
    Blogs als dit en Techtesters zijn wel aardig, maar niet perse iets waar je flink van je tijd door brengt. Ben benieuwd hoe dit voelt voor mensen als Van Ballegoie (tegenwoordig personeelshoofd bij Tweakers), Everaardt (die nog reviews schreef op Hardware.info, en nu hopelijk nu bij Tweakers aansluit?) en vooral Koen Krijns. Geen idee hoe het financieel ging, maar dit was toch hun kindje dat ze als zeer jonge enthusiasts gestart hebben. En zonder Hardware.info zou het testlab van Tweakers zeker niet op het niveau staan als dat het nu staat.

    1. Er is inderdaad een flink verschil tussen ons en een site als Tweakers. Ook wij betreuren dan ook de kaalslag in het toch diepgravender segment waar Tweakers en HWI zitten. Het is juist mooi dat we als klein land toch in staat zijn om dit soort kwaliteitsmedia beschikbaar te hebben in plaats van dat Nederlanders massaal moeten afstemmen op buitenlandse media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.