Logo GadgetGear.nl
Urban Drivestyle UDX Stuur
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gazelle, Accell en anderen werken aan V2X veiligheidssysteem voor fietsers

Als fietser blijf je kwetsbaar op de weg. Ook wanneer je op een dikke fatbike van merken als Rad power Bikes of Engwe zit. Onder anderen Gazelle en Accell werken aan het V2X veiligheidssysteem voor fietsers.

V2X is een vehicle-to-vehicle communicatiesysteem dat ervoor moet zorgen dat slimme auto’s en fietsen elkaar herkennen en met elkaar kunnen communiceren om zo ongelukken te voorkomen. Bij een botsing moeten de voertuigen met elkaar kunnen ingrijpen. Om tot een industrie brede ondersteuning te komen, is de Coalition for Cyclist Safety opgericht. Daarin zitten Audi, Cariad (automotive), Accell, AT-Zweirad, BMC, Bosch eBike Systems, Koninklijke Gazelle, Shimano, Trek Bicycle Corp (fietsen), Autotalks, Commsignia, Qualcomm Technologies, Inc., Spoke Safety (technologie), Deutsche Telekom en TELUS (telecom). Voor nu is V2X echt nog een theorie, maar met een paar jaar zouden we de technologie maar zo in het echt kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.