Logo GadgetGear.nl
Figma Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

EU nog niet akkoord met overname Figma door Adobe

Adobe’s overname van Figma lijkt nog niet zo zeker als de creatieve grootmacht hoopte. Adobe loopt tegen de EU aan omdat de EU bang is dat de concurrentie op de markt te klein wordt na deze overname. Adobe kent al een extreem lange geschiedenis van overnamen van bekende designtools. De grootste daarvan was ooit Macromedia, waardoor het ooit tools als Flash Dreamweaver in bezit kreeg.

Figma was een uitdager voor de dure tools van Adobe’s Creative Cloud. Net als Canva. Na de overname blijft in theorie alleen Canva over, hoewel er steeds meer concurrentie komt vanuit de hoek van AI. Figma en Adobe krijgen nu tijd om de bezwaren weg te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.