Logo GadgetGear.nl
Logo's EPI, iDeal, Payconic en Wero
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dag iDeal, hallo Wero!

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat we een stukje Nederlandse trots verliezen. iDeal werd door Nederland verkocht aan Europa en dat is goed nieuws. Het eenvoudige betaalsysteem dat door Nederlandse banken is bedacht, wordt daarmee gemeengoed voor heel Europa. En ja, daar zullen onze banken nog altijd geld aan verdienen (hopen we). Maar de overgang gaat niet zonder slachtoffers te maken.

Het belangrijkste is de naamgeving. iDeal is super ingeburgerd en het logo herkennen we op menig webshop. Vanaf 2025 gaat die naam er echter af. iDeal gaat vanaf dan Wero heten. Niet te vergissen met het Nederlandse schoonmaakbedrijf dat die naam draagt of de Duitse grootmacht in handgereedschap die met slechts één letter verschil Wera heet. Dit is de naam die het European Payments Initiative (EPI) heeft gekozen voor het platform. Om iDeal echt goed over te nemen, neemt EPI ook Payconic over.

De uitrol van Wero start n België, Frankrijk en Duitsland. Dat zijn de Wave 1 landen voor het Wero platform. Nederland staat pas veel later op de planning. Wat de basis is voor deze indeling is helaas onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.