Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iDeal is verkocht en lijkt op weg een Europese standaard te worden

Nederland heeft in het verleden best wat mooie initiatieven verkocht aan het buitenland, waar we achteraf misschien niet heel gelukkig mee zijn. Met de verkoop van iDeal door Currence lijkt het heel anders te gaan lopen.

iDeal is namelijk verkocht aan het European Payments Initiative (EPI). Dit is een samenwerkingsverband van Europese banken uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Currence, de huidige eigenaar, was enkel eigendom van de Nederlandse banken Rabobank, ABN Amro en ING. Andere Nederlandse banken als Bunq maakten ook gebruik van iDeal als platform.

In geen land is er een platform dat zo goed is ingeburgerd en uitontwikkeld als de iDeal standaard. Sterker nog, het gaat op termijn zelfs mogelijk zijn om bij webshops in te checken via iDeal, waardoor je via iDeal al meteen kunt aangeven waar jouw pakket heen moet. Dit als alternatief op het aanmaken van een lokale account op een webshop. Op basis hiervan is het EPI van plan om tot een platform te komen met een Europees-brede uitrol en gaat het Nederlandse iDeal mogelijk dé nieuwe standaard in een groot deel van Europa worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.