Logo GadgetGear.nl
Microlino
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zwitsers automerk Microlino komt naar Nederland

De Louwman groep komt weer met een nieuw merk naar Nederland, maar ditmaal een automerk van Europese bodem. De Microlino, een extreem compact stadsautootje gebaseerd op de BMW Isetta uit 1955.

Het wagentje is vanaf zo’n 17K te koop in Nederland en komt in drie uitvoeringen. Die overigens vooral verwijzen naar de batterij die erin komt te liggen. De Urban komt met een 6kWh, de Dolce met 10,5kWh en de Competitione met 14kWh. Deze Italiaanse namen voor de Zwitserse bolide vertalen naar respectievelijk 90, 175 of 230 kilometer range. In alle gevallen kan het wagentje 90 kilometer per uur rijden en mag je er dus ook de snelweg mee op. Het wagentje moet vooral de concurrentie aan gaan met de Opel Rocks en andere supercompacts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.