Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Versuni introduceert 100% gerecyclede en 100% recyclebare papieren verpakkingen binnen het Philips-portfolio voor huishoudelijke apparaten

AMSTERDAM, 23 oktober 2023 – Versuni, de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest gerenommeerde merken voor huishoudelijke apparaten, kondigt aan dat het wereldwijd verpakkingen van 100% gerecycled papier introduceert in zijn Philips-portfolio. Consumenten kunnen op hun beurt het karton op een verantwoorde manier weggooien, omdat het papier bovendien 100% recyclebaar is.

Om de grootste impact te hebben, zal de nieuwe verpakking eerst worden toegepast op Versuni’s bestverkopende huishoudelijke apparaten van Philips, waaronder de Philips Airfryer, LatteGo espressomachine, stoomstrijkijzer uit de 3000-serie, luchtreiniger en draadloze stofzuiger uit de 8000-serie. Vervolgens zal het zich de komende jaren over de volledige portefeuille uitstrekken. ​

Van je huis een thuis maken

Bovendien zal het plastic voor eenmalig gebruik in de verpakking worden vervangen door duurzamere alternatieven in het Philips-portfolio, en dat wereldwijd binnen de vier jaar. Deze maatregelen zijn een belangrijke stap in het streven van Versuni om van je huis een thuis te maken en in het streven naar het ontwerpen van producten en verpakkingen met een lange levensduur, repareerbaarheid en herbruikbaarheid; en het omzetten van afval in een hulpbron.

“Consumenten worden milieubewuster, wat invloed heeft op wat ze van merken verwachten en hoe ze winkelen”, zegt Henk S. de Jong, Chief Executive Officer van Versuni. “Ons doel bij Versuni is om van een huis, een thuis te maken. Deze ambitie gaat gepaard met de verantwoordelijkheid om nieuwe normen te stellen en duurzamere praktijken in onze waardeketen toe te passen. De introductie van duurzame verpakkingen in ons Philips-portfolio is een belangrijke stap in onze inzet om onze impact op de planeet, ons gedeelde huis, te verminderen.”

Verpakkingen verkleind voor optimaal transport en 65% minder inkt op bedrukte dozen

De dozen gemaakt van 100% gerecycled papier zijn bestand tegen transport zonder dat er extra bescherming nodig is, waardoor klanten het verzendlabel rechtstreeks op de verpakking kunnen plakken. Het bedrukte gebied van de doos, waarop het product staat afgebeeld, is aanzienlijk verkleind, waardoor 65% minder inkt nodig is. Waar mogelijk zijn de afmetingen van de opnieuw ontworpen verpakking ook verkleind dankzij een focus op ruimteoptimalisatie die lege ruimtes in elke productdoos minimaliseert. ​

Dikke meertalige gebruikershandleidingen vervangen voor snelle QR-codes

Versuni verbetert de digitale reis van de consument: QR-codes die rechtstreeks op de productverpakking zijn afgedrukt vervangen dikke, meertalige gebruikershandleidingen. Dankzij deze digitale links hebben consumenten gemakkelijker toegang tot ‘hoe aan de slag’-video’s, veel gestelde vragen en downloadbare gebruikershandleidingen in de taal van hun voorkeur. Veiligheidsinstructies en garantie-informatie blijven beschikbaar in de doos.

Duurzame levenscyclus producten

“Kijken naar de gehele levenscyclus van een product is een sleutelfactor in ons ontwerpproces bij Versuni,” zegt Calum Armstrong, Head of Design bij Versuni. “De wens om duurzamer te worden in onze aanpak daagt ons echt uit om innovatieve en creatieve oplossingen te vinden, van de manier waarop we verpakken en printen, tot het toepassen van alternatieve digitale oplossingen.” ​
Wouter van Tol, hoofd duurzaamheid bij DS Smith, de verpakkingspartner van Versuni, zegt hierover: “We werken op alle niveaus van het ontwerp- en productieproces samen met Versuni om de processen in de toeleveringsketen te optimaliseren en waar mogelijk plastic te vervangen. Onze baanbrekende tool Circular Design Metrics, ontwikkeld in samenwerking met de Ellen McArthur Foundation, was daarin een essentiële stap. Het is bemoedigend om te zien dat een bedrijf als Versuni proactief met ons samenwerkt aan een meer circulaire economie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.