Logo GadgetGear.nl
Leapmotor T03
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Stellantis gaat het Chinese Leapmotor hier naartoe brengen

Het 12de Chinese merk komt richting de Nederlandse wegen nu Stellantis aankondigt Leapmotor deze kant op te brengen. Niet heel raar, want de Europese autogroep heeft inmiddels een flink belang in de Chinees.

Stellantis kocht onlangs voor €1,5 miljard aan aandelen in de Chinese autobouwer Leapmotor. Deze keuze is niet heel raar. De Chinees koopt namelijk steeds minder Europese en Amerikaanse auto’s. Ze worden chauvinistischer met betrekking tot hun eigen merken. Hier in Europa is de consument minder trouw aan de eigen markt en koopt, mede door de enorme innovatie, graag een Chinese auto. Hoewel… het zou maar zo kunnen dat we de innovatie van Leapmotor toch ook in de 14 merken van Stellantis terug gaan zien. Hieronder vallen Chrysler, Alfa Romeo, Dodge, Fiat, Lancia, Maserati, Opel, Jeep, Peugeot en Citroën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.