Motorola Defy
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

StarLink gaat als mobiele provider de markt op

Per volgend jaar zal Starlink, het wereldwijde internetnetwerk van SpaceX, ook telefoniediensten aan gaan bieden. Daarmee wordt het de eerste wereldwijde provider met een eigen netwerk.

Om dit mogelijk te maken, heeft Starlink nog wel een uitdaging. Niet iedere smartphone kan met satellietcommunicatie overweg. Met name Apple en Motorola (via een derde partij) zijn in staat om over satelliet te communiceren. Net als die spelers nu al aanbieden, zal het in eerste instantie enkel om sms-communicatie gaan. Het plan is wel om vlot op te kunnen schalen naar andere vormen van communicatie. In eerste instantie zal het Starlink deze diensten per land gaan aanbieden en dat zal in samenwerking met bestaande providers gaan. Nederland en België zijn nog niet genoemd. De grootste markt voor deze dienst zit zeer waarschijnlijk in landen als de VS waar geen landelijk dekkende netwerken zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.