Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Rolfstone Focus Pro

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Super helder geluid
 • ANC filtert tot 35 db
 • Lichtgewicht (220 gram)
 • 70 uur accuduur met ANC
 • Ambient mode
 • Touch bediening

THE BAD

 • Geen minpunten

Yes! Hier hebben we naar uitgekeken! De vernieuwde koptelefoon met Active Noise Canceling van Rolfstone. Het paradepaardje van het Nederlandse merk krijgt een 2.0 versie. We hebben het over de PRO! Ik heb hem nu ruim 2 weken dagelijks getest, en hier zijn mijn bevindingen. Lets go!!

 

Unboxing

De Focus Pro komt in een strak gesealde doos aan, en laat gelijk duidelijk zien wat de inhoud zal zijn. We maken hem snel open, en zien direct dat de Focus Pro een andere vorm hardcase heeft dan zijn voorganger.

Dit is mogelijk zo blijkt nadat we de hardcase hebben geopend, omdat de Focus Pro anders opgeborgen wordt. Alles zit super netjes verpakt, en komt dus ook in uitmuntende staat aan. De bijgeleverde documentatie is duidelijk en óók qua design netjes en strak ontworpen.

Design

De Focus Pro komt in mat zwart, en dit geeft hem een cool uiterlijk. De hoofdband is van metaal en is voorzien van een zachte padding voor genoeg comfort. Aan de buitenkant is het Rolstone logo duidelijk te zien en gaat mooi mee in het design van de koptelefoon. De rechterkant is de bedieningskant. Hier kan je door middel van swipen het geluid regelen en een volgend nummer selecteren of pauzeren. Ook kan je wanneer je gebeld wordt hiermee opnemen. Erg handig en werkt super!

Specificaties

 • Afspeeltijd met ANC aan: 70 uur
 • Afspeeltijd met ANC uit: 100 uur
 • 10 minuten opladen: 2 uur luisteren
 • Volledig opladen: 3 uur
 •  Speaker formaat: 40mm NdFeB speaker
 • Audio decoding: SBC
 • Frequency response range: 20-20kHz
 • Versie: 5.0
 • Afspeel afstand: 50 meter (zonder obstakels)
 • Koptelefoon: 200 x 200 x 50 mm
 • Opbergcase: 230 x 205 x 68 mm
 • Gewicht: 220 gram

ANC

Active Noise Cancellation (ik ga dit nu afkorten, anders blijf ik spelfouten maken) klinkt heel tof, maar het heeft wat nadelen. Voordeel op de fiets is, dat de ruis van de wind wordt geminimaliseerd. Minus 35 DB, das een hoop.  Als ik in de polder fiets met flinke jetsers van windstoten, dan hoor ik het nog een beetje. In de stad is het prima. Let wel op dat je response op verkeer ook afneemt met 35 DB, want je merkt nu pas hoeveel je eigenlijk op geluid doet. ANC betekent dat je een keuze hebt. Er zit een knopje aan de zijkant dus je kunt zelf bepalen hoe je deelneemt aan het verkeer.  Activeer Ambient mode, om juist de omgevingsgeluiden zoals auto’s e.d beter door te laten komen om zo veilig in het verkeer tóch nog te kunnen genieten van je favoriete muziek. Deze functie zat ook op zijn voorganger, en vind ik een groot pluspunt. Dit geeft aan dat Rolfstone niet alleen denkt aan het brengen van een kwalitatief goed product, maar denkt dus ook aan de veiligheid van hun klanten.

Conclusie

De Rolfstone Focus Pro is wat mij betreft de benchmark voor alle koptelefoon in deze prijsklasse. Voor 120 euro (op het moment van schrijven zelfs 100!) Het de Focus pro alle kwaliteiten die je normaal gesproken vind in koptelefoon in het hogere segment. Zeg maar vanaf 200 euro. Ook de mogelijkheid van Ambient mode vind ik een mooie optie. Deze zat ook al op de eerste Focus, maar bij de pro komt het geluid nog beter door. De Focus Pro is licht in gewicht, maar voelt met zijn 220 gram toch niet goedkoop aan. De looks zijn verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en ook het geluid heeft letterlijk een boost gehad. Het is mooi helder en het lijkt of het volume iets hoger gezet kan worden. De Bass is mooi aanwezig, maar niet té zoals een Beats o.i.d. Goed gebalanceerd dus.

Ik ben erg tevreden over de Focus Pro. Met zijn lange accu duur, ANC en draagcomfort is het een een erg goede en fijne koptelefoon die zich écht onderscheid in deze prijsklasse!

Check hier de laagste prijs

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.