Logo GadgetGear.nl
Meisje met QR Code
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Quishing is hacken via QR codes

Scan jij weleens een QR code op een potje saus voor recepten? Op een visitekaartje voor contactgegevens of op een bushokje voor een reclamecampagne? Dat de codes niet door mensen gelezen kunnen worden is nu hoe hackers ze misbruiken met wat ze ‘quishing’ noemen.

Wat is Quishing?

Quising is de samensmelting van de termen QR Code en Phishing. Het is immers geen hele fancy manier van hacken. Door QR codes te plaatsen of te vervangen, hopen de hackers achter deze techniek het slachtoffer naar een malafide URL te lokken. Dit kan zelfs zo ver gaan dat een code bij een drukkerij wordt vervangen in de opdracht. Dit vraagt dus om verscherpte oplettendheid bij verwerkers van QR codes om de eindgebruiker te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.