Logo GadgetGear.nl
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FE met 5 sterren.

THE GOOD

  • - Groot zoombereik
  • - Diafragma van 2.8 bij maximale zoom
  • - Scherp
  • - Veel knoppen

THE BAD

  • - Redelijk zwaar

Review Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8

Samyang is al jaren een pionier op het gebied van optische technologie en staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige en scherp geprijsde lenzen. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd door gebruik te maken van geavanceerde fabricagetechnieken en baanbrekend onderzoek, wat heeft geresulteerd in objectieven die zowel innovatief, prijsvriendelijk als betrouwbaar zijn.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Het Product in de spotlight

De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8, met zijn veelzijdig brandpuntbereik en variabel diafragma, is een objectief dat de aandacht van zowel fotografie-enthousiastelingen als experts heeft getrokken. Dit objectief belooft een uitstekende prestatie over een breed scala aan situaties, van groothoek opnamen tot strakke portretten. 

 

Ontwerp dat zowel vorm als functie vervult

Het ontwerp van de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 combineert esthetiek en functionaliteit op een harmonieuze manier. De lens heeft een gestroomlijnde en moderne uitstraling, wat visueel aantrekkelijk is voor de moderne fotograaf. Bovendien zijn de bedieningselementen doordacht geplaatst, wat bijdraagt aan een intuïtieve en moeiteloze gebruikerservaring.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Indrukwekkende bouwkwaliteit

Een objectief dat geschikt is voor dagelijks gebruik moet stevig en duurzaam zijn, en de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 stelt in dit opzicht niet teleur. Met hoogwaardige materialen en een precisie constructie voelt dit objectief robuust aan in de hand. 

 

Bouw en functionaliteit van de knoppen

De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 lens is niet alleen een optische krachtpatser, maar ook een voorbeeld van doordacht ontwerp met zijn slim geplaatste knoppen. Deze knoppen zijn niet alleen bedoeld om de lens esthetisch aantrekkelijker te maken, maar vervullen ook essentiële functies die de gebruikerservaring verbeteren.

 

Diafragmaring: directe Controle over belichting

Een van de opvallende kenmerken van deze lens is de diafragmaring, die duidelijk zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk is. Deze ring biedt fotografen de mogelijkheid om het diafragma rechtstreeks aan te passen, wat vooral handig is tijdens het fotograferen in snel veranderende lichtomstandigheden. Het maakt het mogelijk om snel te schakelen tussen f/2.0 en f/2.8 (of daarboven), waardoor fotografen nauwkeurig belichtingscontrole hebben zonder door menu’s te hoeven navigeren.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Zoomring: vloeiende aanpassingen van het brandpuntsbereik

De zoomring van de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 biedt niet alleen een soepele en nauwkeurige zoom ervaring, maar draagt ook bij aan de algehele balans en grip van de lens. Fotografen kunnen vloeiende aanpassingen maken in het brandpuntbereik, waardoor ze snel kunnen schakelen tussen verschillende composities zonder afleiding. 

 

Focusring: precieze scherpstelling met de hand

De focusring van deze lens is subtiel en responsief, waardoor gebruikers nauwkeurige handmatige scherpstelling kunnen bereiken. Voor fotografen die de voorkeur geven aan handmatige scherpstelling biedt de focusring van de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 de juiste balans tussen precisie en gebruiksgemak.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Aanvullende knoppen

Afgezien van de essentiële bedieningselementen heeft deze lens een aantal slim geplaatste knoppen die specifieke functies mogelijk maken. Hoewel de precieze configuratie kan variëren op basis van de camerabody waarmee de lens wordt gebruikt, kunnen dergelijke knoppen worden toegewezen aan functies zoals beeldstabilisatie, scherpstelvergrendeling of aanpassing van de scherpstelafstand.

 

Diafragma: van f/2.0 tot f/2.8

Het variabele diafragma van f/2.0 tot f/2.8 biedt niet alleen een uitstekende controle over belichting in verschillende lichtomstandigheden, maar maakt ook prachtige onscherpe achtergronden mogelijk, waardoor onderwerpen eenvoudig kunnen worden geïsoleerd.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Bokeh: Een zacht effect

Bokeh is een bepalende factor in de aantrekkingskracht van portretfotografie, en de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 levert hier indrukwekkende resultaten. Met een diafragma met negen lamellen creëert de lens een zacht en verleidelijk bokeh-effect, waardoor portretten en andere onderwerpen een professioneel en aantrekkelijk karakter krijgen.

 

Razendsnelle scherpstelling: nooit een kans missen

Het snel kunnen vastleggen van het perfecte moment is essentieel in de wereld van fotografie. De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 lens blinkt uit in dit opzicht, met een razendsnelle autofocus die zorgt voor scherpe en heldere opnamen, zelfs bij snel bewegende onderwerpen. Het systeem reageert vlot en zonder vertraging.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Onopvallend fotograferen

In situaties waarin stilte een essentieel element is, blijkt de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 lens een waardevolle metgezel te zijn. De autofocus is niet alleen snel, maar ook bijzonder stil. Dit is vooral gunstig bij het fotograferen van evenementen, bijeenkomsten of in rustige omgevingen waar geluidsdemping een must is. 

 

Snel en vloeiend: de kracht van autofocus in video

De veelzijdigheid van de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 lens beperkt zich niet tot stilstaande beelden. Voor degenen die zich richten op videografie, biedt deze lens ook opmerkelijke autofocus prestaties die de kern vormen van dynamische visuele verhalen. 

 

Het systeem werkt snel en responsief, wat cruciaal is bij het vastleggen van dynamische scènes waar de actie nooit stilstaat. Filmmakers kunnen vertrouwen op de lens om snel scherp te stellen en de beelden scherp te houden, zelfs bij snel bewegende onderwerpen.

 

Stille scherpstelling

Een van de uitdagingen bij het opnemen van video is het behoud van hoogwaardige audio. De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 lens levert niet alleen visuele prestaties, maar ook een stille autofocus die geen interferentie veroorzaakt met omgevingsgeluid. Filmmakers kunnen erop vertrouwen dat de focus aanpassingen niet resulteren in storende geluiden die de kwaliteit van de audio kunnen beïnvloeden.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Creatieve controle met handmatige scherpstelling

Ook voor videografen die een nauwkeurige controle over de scherpte van bepaalde elementen in het frame willen, is de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 de perfecte metgezel. Met de responsieve en goed gedempte focusring kunnen filmmakers de scherpte nauwkeurig aanpassen en de focus geleidelijk verschuiven om het gewenste effect te bereiken.

 

Gewicht : balans tussen draagbaarheid en duurzaamheid

Het gewicht (1.224 gram) van een objectief kan een cruciale factor zijn, vooral voor fotografen die zich vaak in veeleisende omstandigheden bevinden. De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 biedt een redelijk compromis tussen draagbaarheid en optische prestaties. Met een gewicht dat geschikt is voor dagelijks gebruik en een constructie die bestand is tegen de elementen, biedt deze lens de veelzijdigheid die moderne fotografen nodig hebben.

 

Hou er wel rekening mee dat 1.224 gram nog steeds een behoorlijk gewicht is om mee te dragen. Iets wat je met name zal ervaren bij langdurig gebruik van de lens. 

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Weerbestendigheid in alle omstandigheden

Weerbestendigheid is een aspect dat vaak wordt gewaardeerd door fotografen die zich wagen in uiteenlopende omgevingen. De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 is voorzien van weathersealing om te beschermen tegen stof en vocht, waardoor het een geschikte metgezel is voor buitenopnamen onder verschillende omstandigheden.

 

De juiste Prijs voor de juiste prestaties

De prijs (adviesprijs van € 1.349,-) van een objectief is natuurlijk een belangrijke overweging voor elke fotograaf. De Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 positioneert zich in een segment dat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt. De combinatie van technische kenmerken, optische kwaliteit en constructie maakt deze lens een investering die op lange termijn vruchten zal afwerpen.

Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE
Samyang AF 35-150mm F2.0-2.8 FE

Conclusie: het beste van twee werelden

Als we alle aspecten van de Samyang 35-150 F 2.0 – 2.8 samenvatten, kunnen we stellen dat dit objectief een indrukwekkende prestatie levert voor fotografen van verschillende niveaus. Met innovatieve technologie, uitstekende optische kwaliteit en een aantrekkelijk prijskaartje biedt deze lens value for money en zal dan ook menig fotograaf aanspreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.