Logo GadgetGear.nl
Next Gen Xbox specs
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe generatie Xbox console komt in 2028

Dit jaar gaat Microsoft de knoop doorhakken op een belangrijke beslissing. Namelijk welke chipset wordt gekozen voor de next gen Xbox die het in 2028 op de markt wilt brengen.

Zeer waarschijnlijk zal Microsoft kiezen voor een chipset van AMD. Het zou dan om een ARM 64-bit chipset uit de Zen 6 series gaan. Ook zou Microsoft overwegen om voor een GPU geproduceerd door AMD gaan of dat het iets anders laat maken waarvoor het technologie van AMD in licentie neemt. Bovendien gaat Microsoft een NPU plaatsen voor AI toepassingen en overweegt Microsoft een hybride platform waarbij een deel van het rekenwerk op de console zal plaatsvinden en een deel in de cloud. Een ding is zeker, Microsoft stapt af van fysieke media om spellen op te zetten en geeft daarmee het startschot voor het einde van de gamestore in de straat. Zeer waarschijnlijk zal ook Sony op die termijn vergelijkbare plannen hebben om fysieke verkoop van games aan banden te leggen en daarmee de kosten die gepaard gaan met het produceren van fysieke media, de distributie daarvan en de verkoopkanalen in eigen zak steken. Iets dat ook echt moet om in abonnementsvorm regelmatig nieuwe topproducties aan haar gamer te kunnen bieden. Dat is immers de realiteit waar de sector naartoe beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.