Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

iRobot introduceert indrukwekkende Roomba Combo j9+

Schrobben, zuigen en hondenpoep ontwijken. In een speciale presentatie mochten we alvast even kennismaken met de indrukwekkende Roomba Combo j9+ robotstofzuiger met eigen servicestation.

Dat servicestation heet in de termen van iRobot het Clean Base Auto Fill Dock. Niet alleen kan de robotstofzuiger hierin haar stofreservoir legen, de machine kan ook vloeistof ophalen om de vloer mee te dweilen. Wanneer je het deurtje openklapt, is daar zelfs opbergruimte voor de disposables die bij de Roomba Combo j9+ horen. Denk aan stofzakjes waar de cleanbase het vuil uit de robot in dumpt. Uiteraard kan de robot er ook in opladen.

Opvallend is de Clean base zeker. Net als andere fabrikanten, was het voor iRobot een must om het ontwerp in te passen in het interieur. Er is gewerkt aan een patroonafwerking op de deur en bovenop een plaat met houtnerfpatroon erop. Net een klein bijzettafeltje waar prima een plant op kan.

Wie bang is dat de clean Base veel aandacht vraagt, dat valt wel mee. Gemiddeld moet de robot hier 60 dagen vuil in kunnen dumpen en 30 dagen vloeistof tanken om te blijven dweilen.

Natuurlijk kan de Roomba Combo j9+ goed zuigen, dat zijn we al jaren gewend van iRobot. Oudere generaties van het merk houden al jaren de vloer schoon. Deze Roomba Combo j9+ kan echter ook dweilen. De dweil kan hij zelf intrekken op het moment dat er een tapijtje in de buurt komt. Bij hardnekkig vuil, beweegt hij meerdere keren op en neer om het vuil echt los te schrobben van het oppervlak.

Net als voorgangers, kan deze robot een kaart maken van jouw huis. Daarbij kan hij zelf een prioriteitsplanning opstellen. Hierdoor weet hij waar extra aandacht nodig is.

Terug naar het zuigen, blijkt deze jongen uitgerust met een dubbele, roterende borstel van rubber. Op basis van het vloertype kan de zuigkracht worden aangepast. Carpet Boost is een 3-staps reinigingssysteem voor vloerbedekking.

iRobot brengt twee varianten van deze Roomba op de markt. De Roomba Combo j9+ voor €1.399. De Roomba j9+ kan niet regelijk dweilen en zuigen. Daarvoor zal je handmatig een module moeten wisselen, maar dan hou je met een prijskaartje van €999 wel veel geld in de zak.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.