Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Inflatiecorrecties bij Vodafone en KPN

Zit jij al langer dan drie maanden bij Vodafone of KPN? Dan komt er begin volgende maand een stevige inflatiecorrectie aan op de telefoonrekening. Bij KPN gebruikers is de correctie het laagst.

KPN gooit de prijzen met zo’n 8,4% omhoog met een maximum van €2,50 per product. Bij Vodafone ligt de correctie rond de 10% aldus nu.nl. Providers mogen volgends de algemene voorwaarden eens per jaar een prijscorrectie doorvoeren op reeds lopende abonnementen. Vanuit de wetgeving is bepaald dat een prijsverhoging bij consumenten alleen mag op basis van abonnementen die al minimaal 3 maanden van kracht zijn. Bovendien moet deze redelijk zijn. De providers verwijzen dan ook duidelijk naar de inflatiecijfers van het CBS ter onderbouwing van deze stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.