Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

GoPro Hero 12 … waar wachten we op? [update]

Volgende week staat/stond de aankondiging van de GoPro aan de pers gepland, maar inmiddels lekt het nieuws aan alle kanten en melden we wat we weten zonder dat we het officiele persbericht hebben ontvangen.

GoPro is een marktleider betreffende actiecamera’s. Deze compacte en duurzame camera’s zijn ontworpen voor avonturiers en liefhebbers van buitensporten. Met GoPro-camera’s kun je adembenemende video’s en foto’s vastleggen van je meest avontuurlijke momenten, of je nu gaat surfen, mountainbiken, skiën of gewoon je dagelijkse avonturen wilt vastleggen. De camera’s zijn klein en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen naar elke bestemming. Dankzij hun indrukwekkende beeldstabilisatie en waterdichte behuizing zijn GoPro-camera’s de ideale metgezel voor avonturiers die hun spannende belevenissen willen vastleggen met verbluffende beeldkwaliteit.

Eergisteren verscheen de eerste video van een reviewer die een Hero12 in Polen had gekocht. Zijn conclusie; weinig echte vernieuwing. GoPro gooide vandaag een trailer met features online en enkele reviewers mogen gefaseerd info vrijgeven. De marketing afdeling wil zo het nieuwsmoment dus rekken in plaats van ten onder gaan in het iPhone15 nieuws van volgende week. Goed bedacht of toevallig goed uitgepakt? Het officiele persbericht hebben we (nog) niet ontvangen, maar dit is wat we weten.

 • zelfde afmetingen als de Hero11
 • iets grotere sensor om probleemloos zowel horizontaal als verticaal te filmen zonder de camera te kantelen
 • betere accu gebruik
 • veel verbeteringen op video en film gebied
 • HDR voor bijna alle video en foto opties
 • nieuwe max lens mod (groothoek)
 • bluetooth headsets koppelen voo rmicrofoon (!)
 • audio-track apart opnemen
 • 4 bluetooth verbindingen (remote, meer headsety?)
 • eindelijk standaard statief schroefdraad
 • waaaanzinnge nacht opties
 • betere stabilisatie
 • horizon blijft altijd horizontaal (als je dat wilt)

Samengevat; verticaal nu ook standaard, bluetooth mics en nog betere video. Voor 449 Euro.

 

[update]

Vanmorgen kwam het persbericht binnen. Onderstaand het persbericht:

Indrukwekkende prestaties

Met een adviesprijs van €449,- biedt de GoPro HERO12 Black indrukwekkende prestaties en baanbrekende functionaliteiten. Een opvallend kenmerk is de verbeterde batterijduur, tot 2x langer dan zijn voorgangers dankzij een nieuw energiebeheersysteem. Hierdoor kunnen gebruikers langer opnemen zonder zich zorgen te maken over het opladen van de batterij. De HERO12 Black ondersteunt draadloze audio met Bluetoothâ-audiodevices, waaronder Apple AirPods, waardoor gebruikers hoogwaardige geluiden kunnen vastleggen voor bijvoorbeeld vlogs. De HERO12 Black is waterdicht tot 10 meter zonder extra behuizing en heeft als altijd een robuust ontwerp, waardoor hij bestand is tegen zware omstandigheden.

Professionele tools voor iedereen

Professionals zullen de Max Lens Mod 2.0 waarderen, die een ongekend breed gezichtsveld van 177° mogelijk maakt bij 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Dit opent de deur naar nog meer creatieve mogelijkheden. Een andere professionele functie is de nieuwe Timecode Sync, waarmee het eenvoudiger wordt om meerdere HERO12 Black-camera’s te synchroniseren voor naadloze multi-camera-bewerking. GoPro-abonnees kunnen genieten van de nieuwe Quik Desktop App zonder extra kosten, waarmee bewerken en beheren van inhoud naadloos wordt op zowel desktop- als mobiele apparaten. Nicholas Woodman, CEO en oprichter van GoPro, zei: “De HERO12 Black zet de norm voor het vastleggen van je favoriete ervaringen en deze opnieuw kunnen beleven in levendig detail. Onze nieuwe ‘flagship’ camera is het resultaat van 21 jaar ervaring en onze passie om je leven op een meeslepende, droomachtige manier vast te leggen en te delen.”

De GoPro HERO12 Black is nu beschikbaar voor pre-order via diverse retailers en verkrijgbaar vanaf woensdag 13 september.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.