Logo GadgetGear.nl
Google Pixel 7 en Google Pixel 7 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google stelt eigen chipset een jaar uit

Google brengt al een aantal jaar smartphones met haar eigen Tensor chipset uit. Deze smartphones in de Pixel series lopen in het echt op aangepaste Samsung Exynos chipsets. Die afhankelijkheid van Samsung is iets waar de Amerikaan vanaf wil.

De nieuwe Tensor G5 chipset zit al een tijdje in de pen van Google en het bedrijf heeft dan ook heel wat talent aangetrokken om deze nieuwe processor te ontwikkelen. De productie van de nieuwe processor is ook niet meer gepland bij Samsung. Google zou in plaats daarvan een order willen neerleggen bij het Taiwanese TSMC. Daarmee is de Tensor G3 voorlopig de laatste Samsung processor die we in Pixel smartphones zien debuteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.