Samsung Galaxy Fold4 en Duurzaamheid
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Dit zijn de voor- en nadelen van het hebben van een sim only abonnement

In een wereld waarin mobiele telefoons niet meer weg te denken zijn, is het kiezen van het juiste mobiele abonnement een belangrijke beslissing. Een van de mogelijkheden is het kiezen voor een sim only simkaart. Dit type abonnement heeft verschillende voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voor- en nadelen van het hebben van een sim only simkaart.

Voordelen van een Sim only:

Flexibiliteit en aanpasbaarheid

Een van de grootste voordelen van een sim only simkaart is de flexibiliteit die het biedt. Bij een traditioneel mobiel abonnement is je vaak gebonden aan een langdurig contract, meestal met een looptijd van één of twee jaar. Met sim only deals daarentegen, kan je maandelijks het abonnement aanpassen naar eigen behoefte. Dit betekent dat je gemakkelijk kan switchen tussen verschillende providers of het abonnement kan upgraden of downgraden, afhankelijk van het gebruik. Vaak zal je hier geen gebruik van hoeven maken, maar wanneer je merkt dat je abonnement eigenlijk niet genoeg data heeft voor je behoeften, dan is het altijd prettig dat je meer data kan toevoegen aan je abonnement.

Kostenbesparing

Een ander groot voordeel van een sim only simkaart is de kostenbesparing die ermee gepaard gaat. Omdat er geen nieuwe telefoon bij het abonnement inbegrepen zit, zijn de maandelijkse kosten vaak lager in vergelijking met een traditioneel abonnement. Dit is vooral voordelig voor mensen die al een goede telefoon hebben en niet per se een nieuwe telefoon nodig hebben bij het afsluiten van een abonnement. Naast dat je hierdoor meer bespaart in je eigen portemonnee is dit ook nog eens goed voor het milieu. Wanneer je langer gebruik kan maken van je huidige telefoon hoef je geen nieuwe telefoon vol met waardevolle grondstoffen aan te schaffen en maak je dus een duurzame keuze!

Geen BKR-registratie

Bij het afsluiten van een traditioneel mobiel abonnement waar een telefoon bij inbegrepen zit, wordt dit gezien als een lening. Dit betekent dat er een BKR-registratie plaatsvindt, wat gevolgen kan hebben bij het aanvragen van andere leningen, bijvoorbeeld voor het kopen van een huis. Wanneer je meerdere telefoonabonnementen op je naam hebt, van je gezinsleden bijvoorbeeld, kan dit een probleem veroorzaken. Wanneer je kosten hoger dan 250 euro zijn krijg je hiermee te maken. Met een sim only abonnement of wanneer de telefoon direct afbetaald wordt is er geen sprake van een lening, waardoor er geen BKR-registratie plaatsvindt. Dit kan voordelig zijn voor mensen die in de toekomst een lening willen aanvragen.

Nadelen van een Sim only

Geen nieuwe telefoon inbegrepen

Een van de nadelen van een sim only simkaart is dat er geen nieuwe telefoon bij het abonnement inbegrepen zit. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk is voor het aanschaffen van een telefoon. Dit hoeft geen nadeel te zijn, want in principe betaal je deze ook af bij je abonnement, maar in dit geval doe je het door middel van maandelijkse betalingen, het nadeel is vooral dat je ineens een groot bedrag moet betalen.  Het kan echter ook als een voordeel worden gezien, omdat je niet vastzit aan een langlopend contract en de vrijheid heeft om zelf een telefoon te kiezen die past bij de behoeften en budget.

Minder keuze in abonnementen

Een ander nadeel van een sim only simkaart is dat er over het algemeen minder keuze is in abonnementen in vergelijking met traditionele mobiele abonnementen. Hierdoor kan het lastiger zijn om bijvoorbeeld een 5G Sim Only abonnement te vinden dat perfect aansluit bij jouw behoeften en wensen. Het is belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen en verschillende providers te vergelijken om de beste optie te vinden. Ondanks dat er mogelijk minder keuze te vinden is, zijn er nog steeds partijen die je de vrijheid geven om je sim only abonnement samen te stellen op basis van jouw exacte behoeften.

Minder extra’s en voordelen

Bij traditionele mobiele abonnementen worden vaak extra’s en voordelen aangeboden, zoals ‘gratis’ toestellen die je over langere tijd kan aflossen, verder kan je ook kortingen op data en belminuten krijgen bijvoorbeeld. Bij een sim only simkaart zijn deze extra’s en voordelen over het algemeen minder aanwezig. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag profiteren van deze extra’s en voordelen. Het is echter belangrijk om af te wegen of deze extra’s en voordelen opwegen tegen de hogere kosten van een traditioneel abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.