Logo GadgetGear.nl
BCC Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

BCC’s zijn weer open, maar het rommelt nog altijd op het DC

Goed nieuws voor mensen die nog iets op te halen hebben in een vestiging ban BCC. De elektronicawinkels van het merk zijn vanaf vandaag alle 55 weer open. Toch rommelt het rondom het distributiecentrum, waar schuldeisers hun best doen de kansen op overleven voor de winkelketen te verkleinen.

Boze verhuisbedrijven blokkeren namelijk het DC in Almere. De bedrijven zeggen al maanden te wachten op een half miljoen omzet, terwijl de blokkade het functioneren van de winkelketen remt.

BCC blijkt op de achtergrond al langer te koop te staan en de huidige eigenaar heeft al diverse gesprekken gevoerd, maar zonder oplossing voor de keten. Daarmee lijkt het erop dat BCC toch richting faillissement blijft bewegen. Eigenaar Mirage probeert ondertussen ook van Blokker en Intertoys af te komen, om zo alleen nog een belang in het Chinese Miniso over te houden. Daar heeft het inmiddels vijf filialen van in Nederland die concurreren met Big Bazar, wat tot niet al te lang geleden ook onderdeel van Mirage Retail Group was. Die formule zit ook heel dicht op haar failissement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.