Logo GadgetGear.nl
Logo Intertoys
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Intertoys opnieuw in de verkoop

Nu Mirage Retail Group succesvol Big Bazar heeft verkocht aan BB Retail Group in 2021, gaat Mirage ook Intertoys verkopen als onderdeel van wat een leegverkoop bij de holding lijkt te zijn. Naast de speelgoedwinkel zal het op korte termijn ook Blokker en BCC verkopen, waarna het bedrijf alleen de rechten op het exploiteren van Chinese Miniso winkels in Nederland lijkt te behouden.

Het is opvallend genoeg niet de eerste keer dat Mirage Retail Group de Intertoys winkels afstoot. Dit gebeurde in 2017 ook al eens toen het Intertoys samen met Bart Smit en Toys XL verkocht aan Alteri. De winkels kwamen na een faillissement in 2019 opnieuw in handen van Mirage Retail Group. Of Intertoys nu ook weer een tijdelijke uitstap maakt is onbekend.

Hoe Mirage de BCC en Blokker formules gaat verkopen zal ook interessant worden. Op het gebied van elektronica, verkopen de twee zaken veel producten van elkaar. Er ligt dan ook een diepere verwevenheid tussen de formules. Het lijkt dan ook logisch dat de twee formules bij dezelfde nieuwe eigenaar gaan belanden.

Wat de achterliggende reden van de verkoop is, is onbekend. Het zou verband kunnen houden met de extreem goedkope producten die via Miniso op de Nederlandse markt gedumpt worden, die mogelijk met de bestaande formules botsen. Immers verkoopt Miniso ook huishoudelijke en elektronische apparaten alsmede speelgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.