Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple introduceert iPhone 15 en iPhone 15 Plus, de nieuwe start modellen

Vandaag heeft Apple de iPhone 15 en iPhone 15 Plus aangekondigd. Deze nieuwe modellen brengen subtiele verbeteringen en innovaties die de moeite van het overwegen waard.

Een van de meest in het oog springende kenmerken van de nieuwe iPhones is de achterkant van getint glas met een matte textuur. Het geeft de toestellen een luxueuze uitstraling. De aluminium behuizing is voorzien van een nieuwe afgeplatte rand, wat niet alleen esthetisch is maar ook het comfort van de handligging verbetert, aldus Apple. iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn verkrijgbaar met een display van 6,1 inch of 6,7 inch. De maximale HDR-helderheid is nu 1600 nits, waardoor foto’s en video’s in HDR er beter uitzien dan ooit. En op een zonnige dag bereikt de helderheid voor buiten een maximum van wel 2000 nits: twee keer zo helder als de vorige generatie.

Een krachtige camera

De camera’s op de iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn natuurlijk geavanceerder dan ooit. De 48-megapixel hoofdcamera maakt gedetailleerde foto’s en video’s mogelijk, en de toevoeging van een nieuwe 2x telelens-optie geeft je meer optische zoom mogelijkheden. Wat opvalt, is de verbeterde portretfotografie, vooral bij weinig licht. Het schakelen naar de portretmodus is niet langer nodig; het toestel herkent automatisch wanneer je een portretfoto wilt maken en past de instellingen dienovereenkomstig aan.

Een andere opmerkelijke innovatie is de “Pechhulp” via satelliet. Dit maakt gebruik van satellietinfrastructuur om contact te leggen met pechhulpdiensten, zelfs op plaatsen zonder mobiel bereik. Hoewel dit een nuttige functie kan zijn, wordt deze voorlopig alleen in de Verenigde Staten geïntroduceerd.

De A16 Bionic-chip in deze nieuwe iPhones biedt betrouwbare prestaties. Het verbetert functies zoals Dynamic Island en computationele fotografie. De CPU en GPU presteren sneller en efficiënter, wat resulteert in soepele prestaties en grafische weergave. De 16-core Neural Engine versnelt machine learning-taken, en de Secure Enclave zorgt voor privacy en beveiliging.

Veiligheidsfeatures

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de iPhone 15-lijn. Ongelukdetectie en SOS-noodmelding via satelliet zijn belangrijke toevoegingen die gemoedsrust kunnen bieden in noodsituaties. De mogelijkheid om met de nieuwe Ultra Wideband-chip vrienden nauwkeurig te lokaliseren, voegt nog een extra laag van functionaliteit toe.

De iPhone 15-modellen zijn geschikt voor 5G-connectiviteit van hoge kwaliteit en bieden verbeterde geluidskwaliteit, zelfs in lawaaiige omgevingen. Met eSIM wordt de behoefte aan fysieke simkaarten verminderd, wat handig kan zijn voor internationaal reizen.

USB-C

Met de iPhone 15-lijn kun je nu nog makkelijker opladen, je vrienden terugvinden op drukke plekken en contact houden als je onderweg bent. Beide modellen hebben een USB‑C-connector: een universeel geaccepteerde methode om op te laden en gegevens over te zetten. Voortaan kun je je iPhone, Mac, iPad en nieuwste AirPods Pro (2e generatie) met dezelfde kabel opladen. Via deze connector kun je ook je AirPods of Apple Watch direct opladen vanaf je iPhone.7 Beide modellen bieden ondersteuning voor draadloos opladen via MagSafe- en toekomstige Qi2-opladers.

Voor degenen die op zoek zijn naar een upgrade van hun huidige iPhone, kunnen de iPhone 15 en iPhone 15 Plus zeker de moeite waard zijn. Voor anderen kan het echter de moeite waard zijn om te overwegen of de bestaande iPhone nog steeds aan hun behoeften voldoet.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPhone 15 en iPhone 15 Plus zijn verkrijgbaar in roze, geel, groen, blauw en zwart, met een opslagruimte van 128 GB, 256 GB of 512 GB vanaf respectievelijk € 969 en € 1119.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.