Logo GadgetGear.nl
Zoom
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Zoom heeft jouw data nodig om haar AI te trainen

Vorige week begon het weer te rommelen bij Zoom. Na privacy problemen in coronatijd, waren er nieuwe zorgen rondom privacy daar Zoom haar algemene voorwaarden aanpaste om zo de ruimte te nemen jouw gespreksdata te mogen gebruiken voor het trainen van haar AI.

Zoom werkt samen met OpenAI aan Zoom IQ. Een nieuwe, slimme assistent die tijdens videocalls kan ondersteunen. Hiervoor het het bedrijf audio en video nodig van haar gebruikers. Via een aanpassing in de algemene voorwaarden, eigende Zoom zich het recht toe deze onbeperkt te verzamelen. Dat is nu teruggedraaid nadat dit bekend werd. Nog steeds heeft Zoom deze data nodig, maar zal deze alleen gebruiken wanneer jij expliciet toestemming geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.