Logo GadgetGear.nl
Zoom
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zoom binnenkort formeel geschikt voor onderwijs en overheid

In mei van 2021 werd al bekend dat Zoom niet voldeed aan de privacyregels die worden gehanteerd in het onderwijs en bij de overheid. Met nieuwe aanpassingen aan de software gaat Zoom nu wel aan de privacywetgeving voldoen.

Zo belooft het bedrijf nu dat persoonsgegevens van gastgebruikers niet meer verkocht of verhandeld zullen worden. De lengte waarop Zoom persoonsgegevens bewaard is nu verduidelijkt alsmede welke gegevens Zoom verzamelt.

Richting het einde van het jaar gaat Zoom de opslag van persoonsgegevens naar Europa verplaatsen. Nu worden die nog buiten Europa verzameld, waardoor de juridische bescherming niet in lijn is met de AVG. Zoom zal meteen van de gelegenheid gebruik maken om een Europees servicecentrum te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.