Logo GadgetGear.nl
iPhone met apps
Foto van Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Zo zorg je dat je gadgets up to date zijn

Als gadget fanaat wil je natuurlijk altijd de nieuwste technologieën hebben. Of het nu gaat om smartphone, laptop of smartwatch, het is belangrijk om je gadgets up to date te houden. Vooral wanneer het gaat om gadgets die ook zijn verbonden met het internet, wil je natuurlijk niet dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot jouw persoonlijke informatie. Om ervoor te zorgen dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van jouw gadgets, hebben we een aantal handige tips voor je. Met deze tips weet je namelijk zeker dat je altijd up to date bent en dus geen digitaal ‘gevaar’ loopt.

Waarom is het belangrijk je gadget up to date te houden?

We hebben het er natuurlijk al even over gehad, maar het up to date houden van je gadget is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je beschikt over de nieuwste opties, aangezien ook een fabrikant blijft doorontwikkelen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je alles veilig kunt blijven gebruiken, aangezien verouderde software kwetsbaar is en je dus een stuk sneller kunt worden gehackt.

Microsoft licenties vernieuwen op je laptop of pc

Een van de gadgets die we bijna allemaal wel in huis hebben, is natuurlijk een laptop, pc of tablet. Vooral wanneer je regelmatig wat op je laptop of PC doet, is het belangrijk je licenties up to date te houden. Doe je dit namelijk niet, dan loop je een verhoogd risico op digitale inbraken. Gelukkig in online je Microsoft licenties vernieuwen op je laptop of pc vandaag de dag zo geregeld en krijg je vaak een aantal weken voor het daadwerkelijk verlopen ervan, ook keurig een melding, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je van de een op de andere dag niet meer beschermd bent.

Houd de website van de fabrikant in de gaten

Ondanks dat een groot deel van de apparaten zichzelf wel updaten, is het wel handig om ook de site van de fabrikant in de gaten te houden. Zo kan het namelijk zijn dat je in het geval van een gadget die niet is verbonden met het internet, echt zelf proactief nieuwe software moet downloaden via bijvoorbeeld je laptop. Bij het op de markt brengen van een gadget wordt er natuurlijk achter de schermen nog flink doorontwikkeld. Zo kan het dus zijn dat je het apparaat na een aantal maanden een nieuwe update nodig heeft om nog beter te kunnen functioneren.

Voorkom malware

Het up to date houden van je gadgets is niet alleen belangrijk voor nieuwe functies, maar ook om je te beschermen tegen malware en andere beveiligingsproblemen. Veel malware maakt gebruik van bekende kwetsbaarheden in verouderde software. Door je gadgets up to date te houden, minimaliseer je de kans op ‘infecties’ en blijven je persoonlijke gegevens veilig. Omdat we ons vaak niet realiseren welke impact dit ook op ons als individu kan hebben, is het belangrijk je hier eens goed over in te lezen. Zo kunnen ze namelijk toegang krijgen tot al je persoonlijke gegevens, waardoor ze ook onder jouw naam dingen kunnen bestellen bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.