Logo GadgetGear.nl
Sony Alpha 7C II
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony zet twee nieuwe systeemcamera’s in de Alpha 7C series neer

Sony komt met twee nieuwe toevoegingen in haar Alpha cameraseries. De Alpha 7C II en de Alpha 7C R. Beiden zijn zeer compact met een afmeting van 12,4 x 7 CM en wegen 515 gram. De camera’s komen met de α7R V AI chip voor onderwerpherkenning. Hiermee zorgt de AI chip ervoor dat het toestel het onderwerp goed kan volgen. Naast mensen en dieren kan de AI nu ook vogels, insecten, auto’s, treinen en vliegtuigen herkenen en volgen.

De Alpha 7C II kan filmen op 7K resolutie, de Alpha 7C R op 6K om die enorme resolutie terug te brengen naar scherpe 4K video. Met S-Log3 ondersteuning komen de bodies op een dynamisch bereik van 14+ stops. Het is mogelijk om LUT’s te importeren om zo direct het eindresultaat te kunnen bekijken. S-Cinetone zorgt ervoor dat je gemakkelijk op de camera beelden van een cinema look kunt voorzien. In de body zit een 5-assige optische beeldstabilisatie met een compensatie van 7.0 stops.

De body’s komen met een vari-angle LCD klapscherm en de interface laat het toe de knoppen daarop aan te passen. De camera’s zijn op afstand te bedienen met de Creators’ app. Daarmee zijn beelden ook snel te verplaatsen naar een cloudservice.

Beschikbaarheid

De Sony Alpha 7C II kost solo €2.400 of €.700 met een 28-60mm objectief. In september ligt hij in de winkel. De Alpha 7C R ligt in oktober in de winkel voor €3.700.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.