Logo GadgetGear.nl
Sharp KS1
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sharp komt met twee e-steps naar Nederland

Deze zomer komt Sharp met twee nieuwe e-steps naar Nederland. Het gaat om e-steps met naar verwachting 25km en 35km bereik en volledige controle via de Sharp Life App.

Het gaat om de nieuwe Sharp KS1 AEUB en de Sharp KS2 AEUB waarmee Sharp zich ook richt op e-mobility. De lichtste variant komt met een bereik van 25 kilometer op basis van haar 8 inch wielen. De body van deze step bestaat uit aluminium, staal en ABS plastics terwijl de KS2 met 10 inch wielen komt met een body van aluminium en staal.

Sharp KS1
Sharp KS1

Opvallend is dat de e-steps beiden in staat zijn om mensen tot 120 kilo te vervoeren. Om de ritten veilig te maken, past Sharp onder anderen een dubbele ophanging op het achterwiel toe. Bovendien zou dit veel toevoegen aan het rijcomfort van de steps. Er zijn dubbele remmen waarbij de achterste rem zelfs een schijfrem is. De steps zijn rondom verlicht. De steps zijn ook IP4 waterbestendig. Dus je kunt prima door een plasje of door de regen.

Beide steps komen met een 36 Volt batterij aan boord. Die van de Sharp KS1 meet 5,5Ah en is goed voor zo’n 25 kilometer range. De Sharp KS2 komt met een 10,4Ah batterij voor zo’n 35 kilometer range, wat de step iets zwaarder maakt. De eerste weegt 14,5 kilo, de tweede 18,8. In beiden zit een 350 Watt motor borstelloze motor, wat een heel duurzame keuze is van Sharp.

Sharp KS2
Sharp KS2

Sharp Life App

De Sharp Life App houdt je op de hoogte van de status en plek van jouw e-step. Ook kun je hem hiermee op slot zetten, gezien dat toch altijd een uitdaging is in de vormgeving van e-steps.

Sharp Life App

Mogen ze de weg op?

Formeel nog niet. De Nederlandse overheid is nog altijd traag met het toelaten van e-steps op de Nederlandse weg, wanneer deze rijden zonder trapondersteuning. Als in dat je regelmatig moet afzetten om te zorgen dat hij blijft rijden. De verwachting is dat in 2024 eindelijk formeel toestemming komt voor toelating van deze steps op de weg. Tot die tijd is het vooral iets voor de achtertuin, de camping of iedereen die hoopt er mee weg te komen 😉

Beschikbaarheid

De Sharp KS1 gaat €499 kosten. De Sharp KS2 gaat voor €629 mee.

2 reacties

  1. Ik gebruikte er een voor op de campus. Dat is deels openbare weg, voor een ander deel niet. Dus deels mag het, al stap ik niet af als ik effe over een weg moet.

    Ze zijn op zich wel handig. Mooi dat Sharp zich op deze industrie richt. Hopelijk gaan ze nog veel leuke dingen doen op het gebied van elektrische voertuigen. Toch een merk waar wat degelijkheid van uit gaat, zeker nu ze voor het grootste deel weer terug zijn in Japanse handen. Die Hon Hai-overname vond ik helemaal niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.