Logo GadgetGear.nl
Rovio en Sonic
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Rovio is overgenomen door SEGA

Sonic krijgt er eindelijk echt een rood familielid bij en wel RED en al zijn gevleugelde vrienden uit het dierenrijk van Angry Birds. SEGA koop de studio in de hoop groter te worden in mobile.

De games van Angry Birds doen het nog altijd prima en leveren Rovio als ontwikkelaar honderden miljoenen per jaar aan omzet op. De kleine ontwikkelaar heeft met Sony deals voor films, met Hasbro deals om merken als Transformers te mogen gebruiken. SEGA koopt dus veel meer dan enkel de directe rechten op de Rovio games en de ontwikkelaars in de studios van de spellenmaker. SEGA legde voor de overname $776 miljoen op tafel terwijl de jaaromzet rond de $300 miljoen ligt met een winstmarge van zo’n 9%. De overname werd vrijdag aangekondigd op X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.