Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Weber Lumin

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Weber Lumin met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Snel op Temperatuur
  • Strak design
  • Temperatuur goed regelbaar
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Groter grilloppervlak dan gedacht
  • Ook stomen!

THE BAD

  • Schoonmaak
  • Pittig geprijsd

Weber

Weber is de wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues en buitenkeukens. De multinational vindt zijn oorsprong in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten. Weber-Stephen Holland B.V. is een volle dochter van het familiebedrijf en heeft sinds haar oprichting in 2003 een stormachtige groei gekend dankzij de uitmuntende productkwaliteit, de innovatieve concepten en haar sterke service- en dienstverlening. Vooral de service is uniek.

Elektrisch Barbecueën??

We halen het iedere keer weer aan, het vooroordeel onder de barbecues en de ervaring: kolen is king. Dat klopt wel, in mijn bescheiden mening. Maar niet iedereen kan het zich permitteren om te knoeien met kolen. Voorbeelden? Je hebt kleine kinderen, dan is een BBQ aansteken een tijdrovende klus. Dan ga je van ontspanning, naar stressen en daar wordt niemand vrolijk van. Voorbeeld twee. Mensen met een balkon. Want woon in een appartement, dat betekent dat als je gaat barbecueën met kolen, dat de buurman naast me rookontwikkeling in zijn huis heeft. Dat kan en wil je niet maken. Gelukkig is daar elektrisch barbecueën. Natuurlijk, je kunt met een gourmetstel of steengrill buiten gaan zitten, maar dan zit je te barbeknoeien. Met een barbecue zoals de Weber Lumin, is dat een heel ander verhaal.

Unboxing

Zoals je van Weber mag én kan verwachten, komt er een super strakke doos binnen. En we zijn bij het openen er van, dan ook niet verrast, dat alles perfect is verpakt om de kans op beschadiging door transport maximaal te beperken.

Het geheel zit strak in de doos én kan geen kant op. Snel alles eruit halen maar en kijken hoe alles er van dichtbij uit ziet en aanvoelt!

Eerste gebruik

Deze alinea mag wat mij betreft ook INTENSIEF GEBRUIK genoemd worden. Want we nemen de Weber Lumin mee naar de Camping op onze oh zo mooie Veluwe, waar we een week zullen vertoeven. Toen nog niet wetende dat we élke dag gebruik zouden maken van de Lumin. Ja je leest het goed.

We hebben 7 avonden achter elkaar gebarbecued! Soms waren we met z’n zessen, maar er kwam ook vaak familie langs en vrienden. Met een uitschieter van 17 personen die allemaal bedient werden van vlees klaar gemaakt op de Weber Lumin.

Maar nu verklap ik eigenlijk al heel veel. Ik moet nog beginnen met het eerste gebruik. Eigenlijk is het zo simpel als het kan zijn. Zet de lumin in elkaar, en draai de traploze thermo-regelaar op de gewenste temperatuur, en ga! Ga als de bliksem, want dat kan dus als je wilt. De Lumin schiet hard door in temperatuur, hij kan maarliefst 315 Graden bereiken. En dat is écht heel hoog voor een elektrische BBQ!

Specificaties

Afmetingen – deksel open: 65 cm H x 65 cm B x 53 cm
Afmetingen – deksel dicht: 30.5 cm H x 66 cm B x 48.5 cm
Totaal grilloppervlak: 1562 cm2
Gewicht 16.50 Kilo
Grillroosters: Porselein geëmailleerde, gietijzeren grillroosters
Vermogen: 230v = 2200 Watts
Max. barbecuetemperatuur: 315 °C+
Lengte snoer: 1,8 m

Beef en steak

BBQ zonder goed vlees? Dat kan natuurlijk echt niet, daarom verzorgt Beef&Steak al sinds lange tijd de tests van debestebbq.nl. Je kunt online kwalitatief hoogwaardig vlees bestellen wat heel snel, diepgevroren wordt geleverd. Eersteklas vers vlees zoals bij de plaatselijke slager, maar je hoeft er de deur niet meer voor uit! BEEF&STEAK is een eigentijdse culinaire specialist, met de lekkerste producten voor de beste prijs. Ze willen dat mensen thuis kunnen genieten van onze producten van hoge kwaliteit, zonder naar de slager te hoeven gaan. Als experts op het gebied van vlees weten ze precies waar ze de beste kwaliteit flank steaks, t-bone steak, lamsvlees maar ook gevogelte voor jou kunnen bemachtigen. Het assortiment is breed. Van dagelijks vlees tot steaks en roasts. Op zoek naar de meest exclusieve vleessoorten? Dan ben je bij Beef&Steak aan het juiste adres.

Conclusie

De Weber Lumin heeft mij verrast en verbaasd. Waarom? Ik ben normaal gesproken op BBQ gebied echt fan van Kamado’s en dus liefhebben van het gebruik van houtskool. Het spelen met de lucht toevoer en de reactie van de temperatuur in de Kamado is een spel wat nooit verveeld, en daardoor dacht ik alleen nog maar te grillen met houtskool. Echterrrrrrrrrrr. Niet iedereen heeft het geld er niet voor (over) om een kamado aan te schaffen, of de ruimte. Ik zou er niet aan gedacht moeten hebben om mijn Kamado mee te nemen naar de Camping. Alleen het gewicht al, en de ruimte die het in neemt tijdens vervoer. En ondanks dat ik graag met kolen speel heb ik ze de hele week niet gemist. Voor de simpel denkers die dit apparaat zien en denken dit is gewoon een grote gourmetplaat die je in de buitenlucht aan doet, die heeft het écht serieus mis. Ik heb geen minuut het gevoel gehad dat ik aan het gourmetten was. Ja het is grillen wat je doet (óók stomen hoor) , en er zal niet snel gekozen worden om grote dikken stukken vlees er op te low en slowen, maar dat weet je bij zo’n BBQ. Ik heb mij iedere dag in de vakantie kostelijk vermaakt en heerlijk genoten van de Lumin en met mij vele anderen!

kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.