Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Goede video’s maken met je smartphone? Dit zijn de beste tips

Het maken van video’s is een goede manier om speciale momenten vast te leggen. Dit kan met een videocamera, maar ook moderne telefoons van tegenwoordig zijn uitgerust met een uitstekende smartphonecamera. Als je graag je telefoon gebruikt om video’s van hoge kwaliteit te maken, dan is het handig om te weten hoe je dat het beste aanpakt. Er zijn een aantal tips die je hierbij op weg helpen. Wij sommen ze hieronder voor je op!

Een toestel met goede camera gebruiken

Hoe professioneel jouw video’s eruit komen te zien, hangt voor een groot deel af van het toestel dat je hebt. Heb je een telefoon van een paar jaar oud? Omdat de verbeteringen op het gebied van camera’s in smartphones ontzettend snel gaan, is het mogelijk dat je dan flink achterloopt. Dat is dan ook terug te zien in je video’s. Wil je echt video’s maken die professioneel ogen? Dan is het een must om een smartphone met goede camera te hebben.

De nieuwe iPhone 15 is voorzien van fantastische camera’s, die jouw telefoonvideo’s naar een hoger niveau tillen. Het toestel krijgt een hoofdcamera van maar liefst 48 megapixel. Dat is een groot verschil met de iPhone 14, die beschikt over een 12 megapixel-camera. Dankzij de geavanceerde lenzen en talloze camera functies maak jij hiermee heldere video’s van de beste kwaliteit.

Houd je handen zo stil mogelijk

Een goede tip voor het maken van kwalitatieve opnames met je telefoon, is je handen zo stil mogelijk houden tijdens het filmen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is van belang om voor zoveel mogelijk stabiliteit te zorgen, want anders kan jouw video ongewenste bewegingen bevatten. Probeer tijdens het filmen daarom je handen stabiel te houden. Film altijd met twee handen en plaats je ellebogen tegen je lichaam. Heb je het geprobeerd, maar ben je niet tevreden met het resultaat? Dan kun je voor meer stabiliteit een statief gebruiken.

Creëer voldoende licht

Wat ook belangrijk is tijdens het filmen, is de belichting. Heb je te weinig licht in je video’s, dan is het resultaat waarschijnlijk niet waarop je had gehoopt. De belichting speelt een grote rol in hoe professioneel je video’s eruitzien, dus besteed hier genoeg aandacht aan. Het beste is om te filmen bij natuurlijk licht. Ga naar buiten om te filmen of doe alle gordijnen open als je binnen aan het filmen bent. Kun je geen gebruik maken van daglicht? Zorg dan dat je een externe lichtbron gebruikt om het onderwerp van je opname te belichten.

Experimenteer met je camera

Nog een tip is om te experimenteren met de camera van je smartphone. Ontdek welke instellingen en functies je allemaal hebt. Hoe beter je begrijpt wat het effect is van zulke functies, hoe beter je ook weet wanneer je dit kunt toepassen. Door te blijven experimenteren is het mogelijk om te ontdekken wat voor jou het gewenste resultaat oplevert. Oefening baart kunst, dus oefen veel met het filmen. Experimenteer met de resolutie, snelheid, geluidskwaliteit en compositie. Hoe beter je de camera onder de knie hebt, hoe beter het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.