Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Samsung werkt aan 320MP en 440MP camerasensoren

Samsung was al de go-to partner voor iedere smartphonefabrikant die een model met 200 megapixel beeldsensor op de markt wil brengen. Volgends een lekker op X werkt Samsung momenteel ook aan 320 megapixel en 440 megapixel beeldsensoren voor camera’s. Met name de 320 megapixels is een sterke kandidaat voor een de Galaxy S26 series die er binnenkort aankomt.

De nieuwe beeldsensoren moeten in de ISOCELL serie van Samsung komen en zullen hoogstwaarschijnlijk debuteren in een Galaxy smartphone, waarna ook anderen ermee de markt op kunnen. Hoewel Sony met haar IMX beeldsensoren nog altijd de marktleider is op kwaliteit, willen de Japanners nog altijd niet naar dit soort enorme hoeveelheden megepixels. Naast smartphones, levert Samsung haar ISOCELL beeldsensoren ook aan andere marktsegmenten. Denk bijvoorbeeld aan de automotive industrie waar beeldverwerking een steeds belangrijkere rol speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.