Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

DJI introduceert de nieuwste actie camera; Osmo Action 4

Een grotere sensor, meer beelddiepte, 10-bit D-log voor pro users, extreem goede beelden bij weinig licht, nieuw ultra groothoek van 155 graden, 4K 120 fps slowmotion, magnetische bevestiging, nog betere stabilsatie en nog veel meer. DJI wil weer voorop lopen betreffende actie camera’s.

“De Osmo Action 4 is het bewijs van onze toewijding aan hoogwaardige beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en gebruikersgericht ontwerp”, aldus Paul Pan, Senior Product Line Manager DJI. “We zijn benieuwd hoe onze gebruikers de kracht van deze buitengewone camera zullen gebruiken om adembenemende content te creëren, hun grenzen te verleggen en anderen te inspireren om hun eigen reizen te maken”.

Beeldkwaliteit

De Osmo Action 4 wil fantastische beeldkwaliteit en flexibiliteit combineren. Met handige functies zoals 360° HorizonSteady stabilisatie en RockSteady 3.0/3.0+ voor FPV-opnamen, maakt de camera stabiele en mooie beelden in allerlei situaties. Ook zijn er horizontale stabilisatie-opties voor andere opnames. De 10-bit D-Log M-kleurmodus biedt meer dan één miljard kleuren en een groter bereik, perfect voor bewerking achteraf. De kleurtemperatuursensor zorgt voor natuurgetrouwe kleuren bij opnames buiten, binnen of onderwater, waardoor je levendige kleuren rechtstreeks uit de camera krijgt.

Accu

De Osmo Action 4 heeft een batterij die lang meegaat, meer dan 2,5 uur lang volgens DJI. Als je moet opladen, duurt het maar 18 minuten om de batterij tot 80% op te laden. De batterij is ook bestand tegen kou, want hij is vriesbestendig. Zelfs bij temperaturen zo laag als -20°C kun je maximaal 150 minuten blijven opnemen. Dus je kunt vol vertrouwen op avontuur gaan zonder je zorgen te maken over de batterijprestaties.

Veelzijdig

De Osmo Action 4 zit boordevol handige functies om het filmen makkelijker te maken. Zo kan je ook verticaal filmen met behoud van de hoogste resolutie. Niets snijden dus. De water- en vlekbestendige touchscreens aan de voor en achterkant maken het eenvoudig om instellingen aan te passen. Tijdens selfies, het wisselen van modi of het afspelen van video’s. De Osmo Action 4 heeft aanpasbare modi en een Quick Switch-knop voor vlotte overgangen tussen verschillende opnamemodi. Ook qua hardware wil de Osmo Action 4 veelzijdig zijn. Zo kan je met de magnetisch bevestiging snel de camera van plek verwisselen en is de behuizing bestand tegen 18 meter diepte.

Perfecte audio en probleemloos live gaan

De Osmo Action 4 wil uitblinken qua geluid. Geen pluizige hoesje meer om de windruis te reduceren dus. De camera heeft drie microfoons en speciale software om windruis te verminderen, waardoor de geluidskwaliteit verbetert, zelfs als het waait of als je snel beweegt. Met de ingebouwde microfoons krijg je helder en duidelijk geluid in stereo. Je kunt ook externe microfoons aansluiten voor meer opnameopties. Met de Wi-Fi-functie kun je makkelijk live streamen en verbinden met kijkers via Wi-Fi of telefoon hotspots. Als je langere streams wilt doen, kun je een externe stroomvoorziening gebruiken om je actiecamera opgeladen te houden. Maar we moeten het zelf uitproberen om te zien hoe goed de live verbindingen met sociale platforms echt werken, want dat kan soms nogal lastig zijn.

Extra functies:

– SnapShot-knop & Quick Switch-knop voor directe opname en snelle moduswisseling.
– Snel schakelen tussen vijf aangepaste modi voor gemakkelijke toegang tot veelgebruikte instellingen met de Quick Switch-knop en spraakaanwijzingen.
– Voice Prompt houdt gebruikers op de hoogte van de huidige modi zonder de camera te ontkoppelen.
– Voice Control herkent nauwkeurig spraakopdrachten, zodat je de camera kunt bedienen terwijl je je handen bezig houdt.
– Verbeterde InvisiStick detecteert en verbergt de selfiestick digitaal, waardoor deze niet zichtbaar is op een breder scala aan opnamesituaties.
– Digitale zoom van 2x voor een betere beeldcompositie tijdens het opnemen.
– DJI Mic-compatibiliteit via de Type-C-poort en externe microfoons via 3,5 mm naar Type-C-kabel.

Prijs en beschikbaarheid

De Osmo Action 4 is vanaf vandaag verkrijgbaar op store.dji.com en bij de meeste geautoriseerde detailhandelspartners in verschillende configuraties. De Osmo Action 4 Standard Combo heeft een verkoopprijs van 429 EUR en omvat de Osmo Action 4, één Osmo Action Extreme Battery, de Osmo Action Horizontal-Vertical Protective Frame, de Osmo Action Quick-Release Adapter Mount, de Osmo Action Curved Adhesive Base, een Osmo Locking Screw, een Type-C naar Type-C PD-kabel, een Osmo Action Lens Hood en een Osmo Action Anti-Slip Pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.