Logo GadgetGear.nl
Huawei Mate 60 Pro
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Huawei Mate 60 Pro

Huawei speelt in de Nederlandse schappen nauwelijks nog een rol, maar toch weet de Chinese grootmacht in smartphones nog altijd een wow-factor te introduceren. Ook zonder de hulp van Google’s Android.

In China presenteerde het merk de Huawei Mate 60 Pro. Een opvallende smartphone omdat het de eerste smartphone is met drie camera’s in het gebogen display. Daarmee moet de 3D gezichtsherkenning nog beter worden dan op de eerdere Mate modellen met twee camera’s.

Achterop zit een opvallende cirkel met daarin drie grote camera’s en bovenaan de bekende LED flitser. In het midden staat het merk XMAGE, tsjah… we missen nog steeds de samenwerking met Leica die het merk ooit bezat.

Huawei Mate 60 Pro Kleuren

Het ronde camera-eiland is overigens niet heel dik uitgerust door Huawei. De main camera is beperkt tot 50 Megapixels, de telefoto tot 48 megapixels en de ultragroothoek tot 12 megapixels. Met de Mate series richtte Huawei zich altijd al meer op de zakelijke gebruiker dan de creatieveling. Die strategie lijkt nog altijd van kracht te zijn.

Het display van de Huawei Mate 60 Pro meet een mooie 6,8 inch met een hoge 2.720×1.260 pixels en 120Hz versnelling. De 5.000mAh batterij kan bedraad met 88 Watt worden geladen of 50 Watt draadloos. Het toestel draait onder anderen op een zelfontwikkelde chipset van Huawei dat hiermee terug in het spel komt. Huawei wist zich in haar hoogtijdagen altijd te onderscheiden door zelf bloedsnelle en energiezuinige chipsets te ontwikkelen en in haar toestellen te stoppen. De HiSilicon chipsets waren altijd een sterkere uitdager voor de Qualcomm chipsets dan de eveneens Chinese MediaTek chipsets.

De lancering volgt kort op het nieuws dat Huawei in China weer stevig in de lift zit. Het merk wist de afgelopen periode haar marktaandeel met 60% te laten groeien. Bovendien is Huawei’s variant op Android, HarmonyOS, nu ook bij andere merken in gebruik. Daarmee vergroot het bedrijf het vertrouwen in haar platform. Huawei werkt ook aan de ontwikkeling van eigen AI diensten voor gebruikers van haar toestellen en HarmonyOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.