Logo GadgetGear.nl
China
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amerika gaat chipontwikkelingen in China verder hinderen

De regering van Joe Biden heeft nieuwe regels opgesteld die de technologische ontwikkelingen in China verder moeten remmen. Amerikaanse ondernemingen mogen niet langer zomaar investeren in de Chinese tech sector.

Onder de nieuwe regels worden investeringen in chips, AI en quantumcomputers aan banden gelegd. Het hoofddoel volgends het Amerikaanse ministerie van financiën is om niet langer met Amerikaans geld bij te dragen aan ontwikkelingen van technologie ten bate van het Chinese leger, al heeft het uiteraard ook uitwerking op de positie van China op de wereldmarkt, al stelt het ministerie dat het niet de bedoeling is de economieën van de twee landen te scheiden. De verwachting is dat China opnieuw ook maatregelen zal treffen gericht op de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.