Logo GadgetGear.nl
Tamiya The Wild One MAX
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Tamiya modelauto wordt realiteit

We leven in 2023. Op autogebied komen steeds meer merken de markt op en nu zien we ook hoe The Little Car Company ineens met een full size versie van de populaire Tamiya Wild One RC de weg op mag in Europa. De naam van de nieuwe bolide? De Tamiya Wild One MAX.

Ten opzichte van de Japanse modelauto heeft The Little Car Company een paar kleine aanpassingen moeten doen. Zo is de body iets breder om ervoor te zorgen dat twee personen goed plaats kunnnen nemen in de Tamiya Wild One MAX. Ook is het model van de vering aangepast om zo beter om te kunnen gaan met het gewicht van de inzittenden ten opzichte van de wegcondities.

Tamiya The Wild One MAX

Het exterieur is van polycarbonaat. Dat is een plastic dat heel goed tegen stoten kan. De body ligt op een set 14: Bighorn wielen.

Net als het originele model, gaat het om een elektrische buggy. In dit geval met 8 verwisselbare batterijen met een totale capaciteit van 14.4kWh. Dit levert op de weg een range van 200 km op. Off-road is de verwachting 110 km. De maximale snelheid komt op 100 kilometer per uur te liggen. De Tamiya Wild One MAX zou voldoen aan de regelgeving voor quads. Daarom levert The Little Car Company een Road Pack met voorruit, ruitenwissers, spiegels, spatborden, verlichting en nummerplaathouder.

Tamiya The Wild One MAX

De eerste 100 exemplaren behoren tot de launch edition en kun je reserveren door een aanbetaling te doen van €4.100. Deze krijgen een carbon fiber dashboard met een titanium plaquette die laat zien dat het een launch edition is. Je krijgt in diezelfde stijl jouw sleutel overhandigd. Je krijgt RC replica doppen voor op de wielen, een speciaal 1/10 RC model en voorrang op de productielijn. Hier in Nederland moet de Tamiya Wild One MAX €41.000 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.