Logo GadgetGear.nl
Sony WF-1000XM5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony onthult de WF-1000XM5 TWS oordopjes

Terwijl ik de JBL Tour Pro 2 aan het testen ben, komt Sony met de volgende release van haar high-end segment oordopjes. De oordopjes waarvan ik de vorige generatie, de Sony WF-1000XM4, nog steeds als benchmark gebruik om andere oordopjes te beoordelen.

Met de komst van de Sony WF-1000XM4 introduceerde het merk een nieuwe organische vorm. Toen in een gematteerde case en een super duurzame verpakking die nu langzaamaan de standaard lijkt te worden bij het Japanse audiomerk.

Met de Sony WF-1000XM5 zet Sony deze trend door. De vorm is nog meer organisch, maar er lijkt nu meer gebruik te worden gemaakt van hoogglans in het ontwerp van de oordopjes.

Sony WF-1000XM5 Dynamic Driver X

De Japanners zijn op audiotechnologie doorgaans echte voorlopers. Vorig jaar maakten ze hun claims moeiteloos waar en ook voor dit jaar zien we dat ze verwachten de beste noise cancelling te leveren met de WF-1000XM5. Hiervoor gebruiken ze slechts drie microfoons per oordopje. Al die data wordt verwerkt door de nieuwe HD Noise Cancelling Processor QN2e. Ook hebben ze een nieuwe driver unit ontwikkeld die ze Dynamic Driver X noemen. De Integrated Processor V2 moet moeiteloos tot 24-bit audiosignalen verwerken. Het is niet voor niets dat iedereen blij is dat Spotify nu ook eindelijk eens met hi-res audio komt. Over streaming gesproken, er is ondersteuning voor zowel LDAC als DSEE Extreme alsmede 360 Reality Audio voor iedereen die fan is van spatial audio. Die spatial audio moet nog realistischer worden door head tracking ondersteuning.

Volgende maand ligt deze headset in de winkel voor €320.

Sony WF-1000XM5 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

  1. Gaan jullie deze ook weer reviewen? Ik lees graag de uitgebreide TWS-reviews die bepaalde auteurs posten, zeker de Sony earbuds van de laatste tijd, een merk waar ik extra sympathie voor heb. Heb zowel de LinkBuds als de LinkBuds S op basis van de review hier gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.