Logo GadgetGear.nl
Gfycat
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Snap haalt vers aangekocht gifjesplatform offline

Net als Meta, besloot Snap vorig jaar een platform voor gifjes te kopen. Gifjes zijn geanimeerde afbeeldingen. Met de aankoop van het platform Gfycat, hoopte Snap de beschikbaarheid van gifjes voor haar diensten veilig te stellen.

Inmiddels heeft Snap besloten de dienst stop te zetten. Dit zal al per 1 september zijn. Op de site staat dat gebruikers hun content kunnen downloaden en verwijderen, maar dat alles per die datum in ieder geval wordt verwijderd. Snap zal de dienst met inhoud dus niet opnemen in haar eigen app. Daarmee komt een einde aan 10 jaar geschiedenis voor die site.

De overname van Giphy door Meta (Facebook) was ook al geen succes. Meta sloot de gifjes dienst niet, maar verkocht deze aan Shutterstock.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.