Logo GadgetGear.nl
Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Picture of Roy Christiani
Roy Christiani

Review Nuki Smart Lock 3.0 Pro + Keypad 2.0

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de Nuki Smart Lock 3.0 Pro met 5 sterren.

THE GOOD

 • - Eenvoudig te installeren
 • - Keypad 2.0 werkt vlekkeloos
 • - Te gebruiken op bestaande deur

THE BAD

 • - Aanpassen cilinder kost wat tijd
 • - Redelijk kostbaar systeem

Review Nuki Smart lock 3.0, Keypad, Fob en Deur sensor

Het in 2014 opgerichte Nuki heeft zichzelf in de afgelopen jaren op de kaart weten te zetten als een toonaangevende speler op het gebied van slimme sloten. Hun vlaggenschipproduct, de Nuki Smart Lock 3.0 Pro, is een innovatieve oplossing die je helpt bij het beheren van de toegang tot je woning.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Het vlaggenschipproduct van Nuki is het Nuki Smart Lock 3.0 Pro, een slim slot dat eenvoudig op bestaande deursloten kan worden gemonteerd. Zo kun je met het Nuki Smart Lock 3.0 Pro als gebruiker eenvoudig je deur vergrendelen en ontgrendelen via een mobiele app, virtuele sleutels beheren en toegangsrechten instellen voor familieleden, vrienden of gasten. En dat is handig want op deze manier heb je altijd en overal toegang tot je huis.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Het Design van het Nuki Smart Lock 3.0

Het Nuki Smart Lock 3.0 Pro oogt op het eerste oog slank, modern en minimalistisch. Het Smart Lock zelf heeft een compact formaat en een strakke afwerking, waardoor het naadloos integreert met onze witte deur. Wij hebben in dit geval gekozen voor het de zwarte versie maar het slot is ook te verkrijgen in een witte variant.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

De cilindervormige behuizing is gestroomlijnd en er zijn geen overbodige knoppen of elementen die afleiden. De zilveren knop die aan de bovenkant is gepositioneerd is voorzien van verlichting waardoor je ook s ’avonds het smart Lock makkelijk kunt vergrendelen. Deze knop is niet alleen mooi maar heeft ook nog eens een functie. Je kunt met deze knop namelijk het slot vergrendelen of ontgrendelen. Handig als je net als ik in de ochtend wakker wordt en geen zin hebt om eerst je sleutel te zoeken.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro met Wifi

Nuki Smart Lock 3.0 Pro is uitgerust met wifi-connectiviteit, waardoor je het slot kunt verbinden met je wifi-netwerk voor toegang op afstand en slimme functies. Met de wifi-functionaliteit van kun je de deur vergrendelen en ontgrendelen, toegangsrechten beheren en meldingen ontvangen via de Nuki app, waar je ook bent. Met de wifi-functionaliteit van de Nuki Smart Lock 3.0 Pro kun je profiteren van handige functies zoals tijdschema’s voor automatisch vergrendelen en ontgrendelen, het delen van virtuele sleutels met familie en vrienden, en het ontvangen van meldingen wanneer de deur wordt gebruikt. Je hebt toegang tot deze functies via de Nuki app op je smartphone, zolang je een stabiele internetverbinding hebt.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Installatie Nuki

Het installeren van een Nuki Smart Lock 3.0 Pro is redelijk eenvoudig. Wij waren alles bij elkaar ongeveer 10 minuten bezig om de Nuki te installeren en configureren via de App. Hieronder een overzicht van de belangrijkste stappen:

 • Controleer de compatibiliteit: Voordat je begint, controleer je of jouw deurslot compatibel is met de Nuki Smart Lock 3.0 Pro. Nuki biedt een lijst met ondersteunde deursloten op hun website, zodat je kunt controleren of jouw slot geschikt is.
 • Verwijder de bestaande cilinder: Gebruik de fysieke sleutel om de deur te ontgrendelen. Draai de sleutel vervolgens naar de positie waarin de cilinder kan worden verwijderd (vaak is dit de verticale stand). Trek de cilinder er voorzichtig uit.
 • Plaats de Nuki cilinder: Neem de Nuki cilinder en zorg ervoor dat de nokken op de juiste positie staan, afhankelijk van de specificaties van je deur. Schuif de cilinder in het deurslot totdat deze stevig op zijn plaats zit. Zorg ervoor dat de cilinder soepel kan draaien en de deur gemakkelijk kan vergrendelen en ontgrendelen.
 • Bevestig de Nuki Smart Lock 3.0 Pro : Monteer de Nuki op de binnenkant van de deur, op de specifieke positie die wordt aanbevolen. Volg de instructies in de handleiding om ervoor te zorgen dat de Smart Lock stevig is bevestigd.
 • Download en configureer de Nuki app: Download de Nuki app op je smartphone (beschikbaar voor iOS en Android). Volg de instructies in de app om een Nuki account aan te maken en je Smart Lock te koppelen aan de app.
 • Volg de instructies in de app: De Nuki app begeleid je bij het configureren en kalibreren van je Smart Lock. Volg de stappen en aanwijzingen in de app om de initiële setup te voltooien. Dit omvat meestal het instellen van de gewenste vergrendelings- en ontgrendelingsfuncties, het toewijzen van virtuele sleutels aan gebruikers en het personaliseren van de instellingen van je Smart Lock.
 • Test de functionaliteit: Voer een paar tests uit om te controleren of de Nuki Smart Lock correct functioneert. Probeer de deur te vergrendelen en ontgrendelen met behulp van zowel de fysieke sleutel als de Nuki app. Controleer of alles soepel werkt en of de deur veilig kan worden vergrendeld.

Heb je deze stappen doorlopen, dan kun je de Nuki gaan gebruiken.

De Nuki app

De Nuki app is een essentieel onderdeel van het Nuki Smart Lock-systeem. Het is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface om je slimme slot en bijbehorende accessoires te beheren. Zo kun je met de Nuki app op afstand je deur vergrendelen of ontgrendelen. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt controleren of je deur goed is afgesloten terwijl je niet thuis bent, of als je iemand toegang wilt geven tot je huis terwijl je zelf niet aanwezig bent.

Daarnaast kun je virtuele sleutels beheren via de app. Je kunt gemakkelijk sleutels toewijzen aan familieleden, vrienden of gasten, en je kunt ook specifieke toegangsrechten instellen, zoals beperkte toegangstijden of eenmalige toegang. Dit geeft je volledige controle over wie toegang heeft tot je huis en wanneer.De app biedt ook een overzicht van de activiteitenlogboeken, zodat je kunt zien wanneer je deur is ontgrendeld of vergrendeld en door wie. Dit kan handig zijn om de veiligheid en het beheer van je woning te monitoren.

Bovendien integreert de Nuki app met andere smart home-systemen en platforms, zoals Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa. Hierdoor kun je je Nuki Smart Lock bedienen via spraakopdrachten of deze integreren met andere slimme apparaten in je huis. Over het algemeen is de Nuki app zeer betrouwbaar en responsief. Het is eenvoudig te navigeren en biedt een breed scala aan functies om je Nuki Smart Lock-systeem optimaal te benutten. Of je nu je deur op afstand wilt bedienen, virtuele sleutels wilt beheren of toegangslogboeken wilt controleren, de Nuki app maakt het allemaal mogelijk.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Het Nuki Systeem uitbreiden

Nuki biedt een scala aan accessoires die het gebruik van het Smart Lock uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan de Nuki Keypad 2.0 met vingerafdrukherkenning, waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot hun huis zonder een fysieke sleutel. Daarnaast is er de Nuki FOB, een afstandsbediening voor het vergrendelen en ontgrendelen van de deur en de Nuki deursensor, die de status van de deur bewaakt.

Nuki Keypad 2.0

Het Nuki Keypad 2.0 met vingerafdruk is een handige accessoire voor het Nuki Smart Lock-systeem. De keypad biedt een alternatieve manier om toegang te krijgen tot je huis zonder een fysieke sleutel of smartphone te gebruiken. Zo kun je o.a. je slot ontgrendelen of gebruikmaken van de vingerafdruk scan. Hiermee kunnen geautoriseerde gebruikers hun vingerafdruk registreren en gebruiken om de deur te ontgrendelen.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Dit biedt een snelle en handige manier van toegang, omdat je geen code hoeft in te voeren of een fysieke sleutel hoeft te gebruiken. Bovendien is de vingerafdrukherkenning nauwkeurig en betrouwbaar, waardoor onbevoegde toegang tot je huis wordt voorkomen.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

De keypad is eenvoudig te installeren en kan worden geplaatst op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld naast de voordeur. Monteren kan eenvoudig doormiddel van de dubbelzijdige tape wat is bevestigd aan de achterkant van de keypad. Naast de vingerafdrukoptie biedt het Nuki Keypad 2.0 ook de mogelijkheid om een persoonlijke toegangscode in te voeren. Dit is handig voor gezinsleden, vrienden of gasten die geen vingerafdrukregistratie hebben of voor momenten waarop een alternatieve toegangsmethode nodig is. De installatie en configuratie van het Nuki Keypad met vingerafdruk zijn eenvoudig via de Nuki app. Je kunt de toegangsrechten beheren, codes toewijzen en wijzigen, en het gebruik van vingerafdrukken beheren.

Nuki FOB

Daarnaast biedt Nuki ook de Nuki FOB aan, een kleine afstandsbediening die je aan je sleutelbos kunt bevestigen. Met de Nuki FOB kun je de deur vergrendelen of ontgrendelen met een druk op de knop, zonder dat je je smartphone bij de hand hoeft te hebben. Het is een handige toevoeging voor momenten waarop je je handen vol hebt, je telefoon niet binnen handbereik is of als je net als ik niet een sleutel wilt meegeven aan je kinderen. Het mooie van de FOB is namelijk dat je deze meteen kun blokkeren bij verlies. Hierdoor hoef je dus geen sloten te vervangen mocht er een sleutel kwijtraken.

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Nuki Deursensor

Om de beveiliging verder te verbeteren, heeft Nuki ook de Nuki deursensor ontwikkeld. Deze sensor detecteert de status van je deur en stuurt meldingen naar je smartphone als de deur open of gesloten is. Dit is vooral handig wanneer je wilt controleren of de deur goed is afgesloten of als je een waarschuwing wilt ontvangen als de deur onverwacht wordt geopend.

Nuki Smart Lock met accu

Het Nuki Smart Lock 3.0 Pro wordt gevoed door een ingebouwde accu, wat een van de voordelen is van het systeem. In tegenstelling tot traditionele deursloten die afhankelijk zijn van fysieke sleutels, maakt het gebruik van een accu het mogelijk om het slot te bedienen zonder dat er bekabeling nodig is.

De accu van het Nuki Smart Lock 3.0 Pro heeft een lange levensduur en kan meestal meerdere maanden meegaan voordat hij moet worden opgeladen. Dit is afhankelijk van het gebruik en de instellingen van het slot. Wanneer de accu bijna leeg is, ontvang je een melding via de Nuki app, zodat je op tijd weet wanneer je de accu moet opladen.

Het opladen van de accu is eenvoudig. Je kunt de meegeleverde micro-USB-kabel gebruiken om het Smart Lock op te laden via een stopcontact of een andere USB-voedingsbron. Het opladen duurt meestal enkele uren en zodra de accu volledig is opgeladen, kun je het slot weer normaal gebruiken.

Een ander voordeel van de accu-aangedreven Nuki Smart Lock is dat het systeem blijft werken, zelfs tijdens stroomuitval. Dit komt door de ingebouwde accu, die ervoor zorgt dat je nog steeds toegang hebt tot je huis, zelfs als de stroom is uitgevallen.

Het gebruik van een accu in plaats van bekabeling maakt de installatie van het Nuki Smart Lock ook eenvoudiger en veelzijdiger. Je kunt het slot gemakkelijk monteren op de bestaande deurcilinder zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aansluiten op een stroombron.

Van buitenaf opmaken

Wil je het slot ook van buitenaf met de sleutel opmaken dan zal je moet beschikken over een hotel cilinder. Helaas zijn niet alle deuren standaard uitgerust met dit type cilinder maar gelukkig heeft Nuki daar een oplossing voor. Je kunt namelijk eenvoudige een nieuwe cilinder bestellen waardoor je naast bedienen via de app of de keypad het slot ook gewoon kan openen met een sleutel. Hou er wel rekening mee dat je best even bezig bent om het slot op de goede manier in elkaar te zetten. In ons geval duurde het ongeveer 20 minuten voordat we het slot op de juiste manier hadden gemonteerd.

Prijs Nuki systeem

Het aanschaffen van een slim smart Lock systeem is best een investering. Zo kost het model wat wij hebben getest (Nuki Smart Lock 3.0 Pro) al gauw € 279,-. Tel daar de keypad 2.0 met vingerafdruk, een FOB, deursensor en cilinder bij op en je zit al gauw aan € 600,-.

Maar goed dan heb je ook wat. Zo kunnen we eenvoudig naar binnen door simpelweg ons vinger op de keypad te leggen, weten we altijd wie er binnen is en kunnen we ons zoontje een FOB meegeven zodat we niet bang hoeven te zijn dat we bij verlies alle cilinders moeten vervangen.

Conclusie

Het Nuki systeem is echt een waardevolle toevoeging in het dagelijks leven. Het gemak om op afstand deuren te openen, mensen op afstand toegang te kunnen geven of simpelweg zonder grote sleutelbos het huis te verlaten is wat ons betreft de investering van € 600,- meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.