Logo GadgetGear.nl
Picture of Bas
Bas

Review: Hammerhead Karoo 2

Bas beoordeelde namens GadgetGear de Hammerhead Karoo 2 met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mooi scherm
 • Makkelijk menu
 • Knoppen en touch

THE BAD

 • (Misschien) Geen DI2 integratie

In een wereld waar elke pedaalslag telt, is er één fietscomputer die de gevestigde orde uitdaagt. De Hammerhead Karoo 2, een krachtige metgezel voor gepassioneerde fietsers, biedt een grote range van prestaties en functionaliteit. Maar te midden van zijn lofwaardige eigenschappen schuilt er één vraag die beantwoord moet worden: zal dit vernuftige apparaat aan al je verwachtingen voldoen?

Over Hammerhead:

Hammerhead werd in 2013 opgericht door Piet Morgan en Laurence Wattrus. Tijdens een rit van 4800 kilometer door de Verenigde Staten realiseerde Piet zich dat de markt voor fietscomputers niet voldeed aan de behoeften van fietsers. Piet sloeg de handen ineen met fietser, ingenieur en jeugdvriend Laurence om zijn visie op de toekomst van het fietsen tot leven te brengen. De kernbehoeften van de fietser hebben geleid, en zullen altijd leiden, de prioriteiten van Hammerhead.
Dit klinkt natuurlijk allemaal prachtig, maar wat hebben ze er nu eigenlijk van gemaakt?

Unboxing:

Bij het openen van de doos van de Hammerhead Karoo 2 tref je verschillende accessoires en componenten aan die zorgvuldig zijn verpakt. De hoofdcomponent is uiteraard de Karoo 2 fietscomputer zelf, omringd door beschermend materiaal. Onder de fietscomputer vind je diverse montagesystemen, zoals een stuurhouder en een (Garmin compatible) adapter, om de Karoo 2 stevig aan je fiets te bevestigen. Ook is er een USB-oplaadkabel inbegrepen voor het opladen van de batterij. Verder bevat de doos een snelstartgids om je te helpen bij het instellen en verkennen van de functies van de fietscomputer. Met deze inhoud kun je de Hammerhead Karoo 2 gereed maken voor gebruik en beginnen met je fietsritten.
In de chique doos vind je de volgende items:

 • Hammerhead Karoo 2 Fietscomputer
 • USB-C laadkabel
 • Tether (veiligheidskoord)
 • Outfront stuurhouder
 • Karoo 2 adapter (Garmin-compatible steunen)
 • Inbussleutel
 • Handleiding

 

Installatie:

De installatie van de Karoo 2 is eigenlijk zoals dit voor de meeste fietscomputers is, je bevestigt de (fraaie) frontmount aan je stuur met de bijgeleverde imbussleutel.
Daarna is kan je de Karoo 2 bevestigen aan de mount, dit gaat niet zoals met de bekende kwartslag draai maar met een insteek beweging waarna dit een geruststellende klik geeft.
Mocht je al een Garmin compatible houder hebben (Hidemybell bijvoorbeeld) dan kan je de bijgeleverde adapter gebruiken en deze houder dus toch gewoon gebruiken.

Daarna is het een kwestie van de Karoo 2 aanzetten met de knop linksonder en deze gaat opstarten en direct op zoek naar updates.
De Hammerhead draait op een versie van Android en alleen in het Engels of Spaans. het grote voordeel van de keuze voor Android is dat het mogelijk is om apps te ontwikkelingen voor de Karoo 2 die je via een speciale functie kan uploaden.

 

Gebruik:

De Hammerhead Karoo 2 biedt jou als gebruiker een veelzijdige en intuïtieve ervaring bij het instellen en gebruiken van de verschillende functionaliteiten. Bij het instellen van de Karoo 2 kun je de profielen aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren, zoals het kiezen van de gewenste gegevensvelden en het personaliseren van de schermindeling. Dit stelt je in staat om de informatie weer te geven die voor jou het belangrijkst is tijdens het fietsen.

De navigatiefunctie van de Karoo 2 is uitgebreid en biedt jou de mogelijkheid om jouw fietsroutes nauwkeurig te plannen en te volgen. Met turn-by-turn aanwijzingen en gedetailleerde offline kaarten kun je nieuwe routes verkennen zonder je zorgen te maken over verdwalen. De navigatie-interface is gebruiksvriendelijk en het grote touchscreen maakt het gemakkelijk om de kaart en route-informatie te bekijken tijdens jouw rit.

Wat betreft het koppelen van sensoren, ondersteunt de Karoo 2 verschillende apparaten, waaronder hartslagbanden, powermeters en schakelsystemen. Het koppelen van deze sensoren is eenvoudig en naadloos, zodat je nauwkeurige gegevens kunt bijhouden en analyseren om jouw prestaties te verbeteren.

De Karoo 2 biedt jou ook handige notificatiefuncties. Je kunt meldingen van jouw telefoon ontvangen, zodat je belangrijke oproepen of berichten niet hoeft te missen tijdens het fietsen. Daarnaast biedt de Karoo 2 integratie met populaire platforms zoals Strava, waardoor je real-time segmentinformatie kunt ontvangen en jouw prestaties kunt vergelijken met andere gebruikers. De Climb-functie is ook opmerkelijk, aangezien deze jou gedetailleerde informatie geeft over hoogteverschillen en beklimmingen, waardoor je jouw inspanningen beter kunt beheren tijdens uitdagende ritten.

Al met al biedt de Hammerhead Karoo 2 jou als fietser een uitgebreid scala aan mogelijkheden, van het aanpassen van profielen en het gebruik van de navigatiefunctie tot het koppelen van sensoren en het ontvangen van notificaties. Deze functies dragen bij aan een verbeterde fietservaring en stellen je in staat om jouw ritten nauwkeurig te volgen en te optimaliseren.

Hammerhead Karoo 2 gebruik:

De Karoo 2 bied een uitstekende gebruikerservaring, wat mij erg blij maakte was de CLIMBER functie op mijn trip door de Vogezen.
Op het scherm komt een pop-up met daarop de aankomende beklimming en de bijbehorende stijgingspercentages, dit helpt je door de soms pittige beklimmingen heen.
Daarbij is het bijzonder fijn dat je kan swipen, maar ook de fysieke knoppen kan gebruiken om naar volgende pagina te gaan, dit is bijvoorbeeld heel handig voor in de winter als je de dikke handschoenen aan hebt.
Overigens is het scherm van bijzonder hoge kwaliteit, ik heb deze op 28% helderheid staan en kan deze onder alle omstandigheden goed aflezen. Een groot voordeel is dat deze anti-glare is dus er geen vervelende schittering. De Karoo 2 valt qua schermgrote tussen de Garmin 840 en 1040 in, en is in alle gevallen groter dan de computers van Wahoo.
Er zijn een aantal voorgebakken profielen met daarin verschillende pagina’s met velden, bijvoorbeeld navigatie, powergegevens en ritgegevens. Het mooie aan dit systeem is dat dit helemaal custom aan te passen is op de Karoo 2 zelf. Je kan dus een profiel aanmaken met alle functies die jij noodzakelijk en fijn vindt.

De batterijduur is prima te noemen de Karoo 2 verbruikt bij mij ongeveer 9% per uur dus een batterijduur van ongeveer 11 uur is zeker te halen, en dan heb ik de speciale batterij spaarstand nog niet eens ingeschakeld.

Routes importeren kan via het dashboard online en op het Karoo 2 rechtstreeks, uiteraard worden de gebruikelijke routebestanden ondersteund (GPX enz.).
Ook kan je op de Karoo 2 zelf een route maken, en dit is ook mogelijk in het online dashboard.
De Karoo 2 heeft wel een ondersteunende App, maar deze is alleen voor het doorsturen van notificaties, alle overige instellingen gaan via de fietscomputer zelf.

Minpunten:

Zijn er dan geen minpunten? Nou eerlijk gezegd is het enige wat je zou kunnen benoemen is dat er geen rechtstreekse integratie met Shimano Di2 is. Dit is natuurlijk alleen een minpunt als je überhaupt  Di2 hebt. Deze integratie is door Shimano verboden toen SRAM de nieuwe eigenaar van Hammerhead is geworden, een klein beetje concurrentje pesten dus.
Wel zijn is er online een clandestien gemaakte app te vinden die, na installatie, het wel mogelijk maakt om Di2 te verbinden echter deze app is niet van Hammerhead zelf.

Conclusie:

Deze reviewer is erg onder de indruk van Karoo 2, maar dat had bovenstaand misschien al een beetje weggeven.
Het gebruiksgemak, het super goede scherm, gebruiksgemak en de gehele uitstraling maken van deze fietscomputer een top product.
Daarbij is de prijsstelling ook nog eens bijzonder goed te noemen, het systeem kost normaal gezien € 399,-, echter is sinds een maand in de aanbieding voor een waanzinnige € 259, !!

Specificaties:

 • Afmetingen scherm: 3.2 inch
 • Resolutie scherm: 480 x 800 pixels
 • Afmetingen: 100,6 x 60,8 x 19,3mm
 • Gewicht: 131 gram
 • Touchscreen: ja
 • Geheugen: 32 Gb
 • Waterbestendigheid: IP67
 • ANT+ of Bluetooth Smart voor hartslag, cadans, snelheid, vermogen
 • Routes downloaden op apparaat: ja
 • Smart notificaties: ja
 • Maximaal 10 datavelden
 • Automatische synchronisatie

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij Hammerhead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.