Logo GadgetGear.nl
Nanoleaf 4D
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Nanoleaf komt met Ambilight alternatief

Wie een Philips Hue Gradient lightstrip net iets te gelimiteerd vindt in lichtzones, of baalt dat je een Hue Sync box moet gebruiken om een ambilight effect achter je non-Philips TV te krijgen, is er nog een oplossing. Nanoleaf presenteert dit jaar haar Nanoleaf 4D voor TV’s tot 85 inch.

Waar je met de Philips Hue Gradient lightstrip een Hue Sync Box nodig hebt zodat het systeem weet welke kleuren achter de TV geprojecteerd moeten worden, pakt Nanoleaf het heel anders aan. Het merk kiest voor een veel meer analoge aanpak. Het plaatst eenvoudigweg een camera boven het scherm om zo precies te weten wat, waar aan kleuren geprojecteerd moet worden.

De technologie die Nanoleaf hier kiest is super eenvoudig in verhouding tot de route die Philips Hue heeft gekozen. Het voordeel is dat ook apps op de TV zelf op deze manier compatible zijn met de lightstrip van Nanoleaf. Samsung TV bezitters hebben daar overigens wel een extra optie voor door de Philips Hue app in de Samsung app store te kopen, wat nog steeds een stevige aankoop is.

Hoewel de aanpak van Nanoleaf veel praktischer is, kent het ook echt wel een nadeel. De camera van de Nanoleaf 4D reageert namelijk op wat er op het beeld te zien is en berekent daar de verlichting op. De verlichting zal dus altijd een paar frames achterlopen op het beeld. Bij lichtflitsen in het beeld kun je dus timingverschillen tegenkomen in de verlichting.

Net als bij Philips Hue, kun je ook andere Nanoleaf verlichting aansturen met de camera. Het is zelfs mogelijk om alleen de camera te kopen als je alleen de overige Nanoleaf verlichting in huis wilt laten meegaan met het beeld, maar niet perse de lightstrip die Nanoleaf hier expliciet voor op de markt brengt.

Nanoleaf 4D kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.