Logo GadgetGear.nl
KPN Logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

KPN heeft 105 nieuwe zendmasten in gebruik genomen sinds 2021

Ter verbetering van haar dekking, heeft KPN sinds 2021 in totaal 105 nieuwe zendmasten in het land geplaatst. Naast het verbeteren van de dekking, moeten de zendmasten ook de capaciteit op het netwerk vergroten, daar we tegenwoordig steeds meer gebruik maken van data-intensieve apps als TikTok.

In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ging het de provider vooral om het vergroten van de capaciteit op het netwerk. De steden kennen een veel grotere verbruiksdruk doordat mensen dichter op elkaar wonen, werken en recreëren. 50 nieuwe zendmasten werden in meer landelijke gebieden geplaatst, waardoor er naar schatting 366 vierkante kilometer aan indoor dekking is bijgekomen op het netwerk. Voor de komende jaren staan nog tientallen projecten op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.