Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Het inrichten van een nieuwe keuken: zo doe je dat!

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe woning! Je zit al helemaal te fantaseren hoe je deze gaat inrichten en je moet oh zo veel aanschaffen. Vooral in de keuken ontkom je daar niet aan. Naast de nodige potten, pannen, glazen, en bestek is je keuken niet compleet zonder de essentiële apparaten. Daarnaast geven we je tips voor apparaten die het koken makkelijker maken en voor leuke extra’s. Ben jij bezig met het inrichten van de keuken? Werk deze lijst af en je hebt binnen no time je keuken ingericht. Lees snel verder!

De essenties

We beginnen met de essentiële apparaten. Deze heb je honderd procent nodig in een keuken en kun je eigenlijk niet zonder. Denk aan een oven en magnetron om eten in te bereiden. Daarnaast zul je geheid vaak gebruikmaken van een kraan en kun je niet zonder een koelkast met vriezer. Om de lekkerste gerechten te koken heb je natuurlijk een fornuis nodig en daarbij een afzuigkap. Een afzuigkap voert etensluchtjes en dampen af uit de keuken; een echte must dus. Tot slot zullen sommigen een koffiezetapparaat ook indelen als essentieel!

Handige apparaten

Ten tweede zet je handige apparaten neer; je zou er zonder meekunnen, maar ze maken het leven in de keuken een stuk makkelijker. Veel huishoudens maken nog gebruik van een afwasborstel en spons voor de vuile vaat. Een vaatwasser neemt deze taak uit handen en geeft je meer tijd voor andere klusjes. Daarnaast kun je water koken boven het vuur, maar een waterkoker doet dat tien keer sneller. Tot slot zul je een keukenmachine een stuk vaker gebruiken dan je denkt, dus het is zeker een handig apparaat om te hebben!

Leuke extra’s

Dan is het nu tijd om je keuken aan te vullen met de leukste extra’s. Dit zijn apparaten die je niet per se nodig hebt, maar ze zijn wel leuk om erbij te hebben. Om op jouw verjaardag die lekkere bitterballen, kaasstengels, en loempia’s te kunnen serveren, zou je de oven kunnen gebruiken. Met een frituurpan maak je deze heerlijke snacks een stuk knapperiger. Ben je fan van rijst? Dan koop je natuurlijk een rijstkoker waarmee je binnen de kortste keren een bord rijst serveert bij al je gerechten. Als laatste zorg je voor de lekkerste lunch met een tosti-ijzer; of behoort dat in Nederland tot de essenties?

Zoals je ziet, is een keuken inrichten niet zo gebeurd. Er moet veel aangeschaft worden wil je er een beetje van kunnen genieten. Begin met de essenties zoals een oven, fornuis en afzuigkap. Vul je keuken daarna aan met handige apparaten zoals een vaatwasser en waterkoker. Tot slot kies je de leukste extra’s uit. Denk hier aan een frituurpan of rijstkoker. Dan is nu je keuken helemaal af! Wat ga jij als eerste koken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.