Logo GadgetGear.nl
Seres 5
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Autofabrikant Seres deelt cijfers over haar rijtest door Europa

Opnieuw komt een Chinees automerk naar Nederland en de rest van Europa. Het Chinese Seres plande een reis van 10.000 kilometer door Europa om bevestigt te krijgen dat haar elektrische bolides geschikt zijn voor onze straten en weersomstandigheden. De reis was keurig met gele kentekenplaten, want deze trapte af en stopte in Amsterdam.

Wie is Seres

Seres is een automerk van de Seres Group. Tot vorig jaar de Sokon Group. Net als andere Chinese merken, bezitten ook deze jongens wat meer dan alleen het automerk Seres. Seres Group is ook eigenaar van DFSK Motor (Fengon/Dongfeng Fengguang), Xgjao Motorcycle, Yu’an Shock Absorber Company, Jinkang New Energy en Ruichi Automobile. Die laatste is de autofabriek waar de merken van de Seres Group worden geproduceerd.

Seres 5

Met de tour door Europa stelt Seres vast dat haar wagens met 95% van de laadstations overweg konden en daarmee prima voldoen aan wat jij als rijder mag verwachten. Bovendien is het de aftrap voor de levering van de eerste Seres 5 SUV’s in Europa.

De Noorse distributeur Sandven AS, verklaarde dat de SERES 5 een geweldige auto is, beter dan zijn Europese concurrenten. Uiteraard verliest Sandven AS veel geld als het merk geen succes wordt. Overigens levert Sandven AS alleen Jaguar, Land Rover en RAM. Daar zitten dus ook geen echte Europese merken tussen. We kijken uit naar de eerste serieuze en onafhankelijke rijtests in de media, want het zijn toch echt de Chinezen die de Europese autobouwers een beetje scherp moeten houden.

Eén reactie

  1. Ik vertrouw het niet. Het gaat me allemaal veel te snel. Ik las een paar maanden terug dat veel van deze fabrikanten financieel ook helemaal niet zo stabiel zijn. Sowieso vind ik het opvallend dat wel erg veel van dit soort bedrijven uit China komt.

    Dadelijk geef je een jaarsalaris aan zo’n auto uit, en besluiten ze opeens te stoppen. Zit je daar met support uit derde hand als ze ook maar geregeld hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.