Philips 77OLED808/12 OLED TV
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ambilight en Hue scheiden hun wegen

In 2022 verraste het Nederlandse Signify de wereld met de Hue Sync Box en Hue Play Gradient lightstrip waarmee je iedere TV een Ambilight ervaring kunt leveren. Omdat niet al het beeld over HDMI kwam, was er een grote afstand tot de echte Ambilight ervaring. Dat veranderde toe Signify en Samsung in 2022 een €130 kostende app op de Samsung app store zette waarmee dat probleem in ieder geval voor Samsung kijkers werd opgelost. Bovendien lanceerde TP Vision multiroom speakers voor bij haar Philips TV’s met Ambilight verlichting erin. Shots fired van beide kanten en dat kan alleen maar een harde scheiding opleveren.

Hoewel we anderhalve week geleden nog in het R&D center van TP Vision in Gent waren, daar de vraag stelden en er geen vuiltje aan de lucht was, wist blogger Toengel wel op schrift te krijgen dat er een definitieve breuk is tussen de twee ex-Philips bedrijven. De eerste OLED TV zonder Hue ondersteuning is er al en dat is de Philips 77OLED808/12. Het is nu dus wachten tot TP Vision met Ambilight LED lampen komt voor in het interieur en daarmee de interne strijd tussen de Philips merkhouders verder opvoert. Met de versnippering van Philips divisies richting externe partijen was het wachten tot dit soort interne belangenverschillen de consument treffen.

Sinds 2014 ondersteunde Philips TV’s Philips Hue verlichting om de Ambilight ervaring te vergroten.

Ambilight kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Dit is een zeer slechte zaak die beide partijen geen goed doen. Terwijl de wereld van homemotion zwaar inzet op integratie gaan deze twee spelers juist baricades opwerpen. Gebruikers zullen dit ook in het geheel niet waarderen.

  2. Ik was van plan om in 2024 een allerbeste Philips Smart tv te kopen vanwege Hue en Ambilight maar na het bericht gelezen te hebben zal ik dus een andere richting op moeten gaan bij het kopen van iets anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.