Logo GadgetGear.nl
T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vandaag neemt T-Mobile afscheid van 2G

Het zit er definitief op voor het 2G netwerk. Het netwerk dat voor het eerst fatsoenlijk mobiel internet mogelijk maakte. Nouja, een beetje MSN’nen en wat mailen. Internetten deden we bij voorkeur alleen op iMode en wap pagina’s.

Hoewel andere providers nog wel 2G netwerken in de lucht houden, is de verwachting dat 2G al snel zeldzaam zal worden in ons landje. Netbeheerders als Enexus hebben nog wel langlopende 2G contracten met hun netwerkpartners en verwachten dat er tot 2030 altijd nog ‘een’ 2G netwerk overeind zal blijven. Echter heeft KPN al laten weten in 2025 te stoppen en Vodafone in 2024… dat kan dus nog spannend worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.