Logo GadgetGear.nl
Picture of Peter Willemse
Peter Willemse

Review: Cadac Dometic E Braai 40 FS

Peter Willemse beoordeelde namens GadgetGear de Cadac E Braai FS met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Mogelijkheid tafel én staand model
 • Modulair systeem
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Digitale thermometer
 • Super snel op temperatuur en Stabiel
 • Green Grill coating
 • Veel uitbreiding mogelijk

THE BAD

 • Standaard zou makkelijker demonteerbaar mogen zijn

SINDS 1948

De CADAC historie gaat echter al veel langer terug; in 1948 werd het bedrijf opgericht in Zuid-Afrika, als leverancier van gascylinders.
Boeren vormden een groot deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking. Wanneer zij in het open veld waren, stookten zij voor het eten een vuurtje en plaatsten daar een ploegschaar (Skottelskaar) boven. Hierop ‘braaiden’ zij hun vlees. CADAC ontwikkelde dit idee tot de inmiddels beroemde Skottelbraai.

De skottelbraai is een bekende in de kampeerwereld en gemakkelijk voor onderweg. Dat doet deze “Braai” ook. Genaamd E Braai, maar hij had net zo goed  appartement/balkon braai kunnen heten, want deze compacte jongen is een alleskunner. Cadac wil met dit model laten zien dat je het leven moet vieren én op iedere locatie. Dat doen we zeker. Cadac staat kortweg voor gezelligheid, buitenleven en lekker eten!

Unboxing

Hopla! We krijgen een schitterende doos binnen die niets aan de verbeelding over laat. Een strakke, mooie verpakking waarbij elk detail op beschreven staat in zowel tekst én afgebeeld.

Netjes geregeld dus. Wanneer we de doos open maken zijn we dan ook niet verrast om te zien dat alles super goed opgesloten verpakt zit om beschadigingen tijdens transport te voor komen. Er valt geen spelt tussen te krijgen en er is geen enkele ruimte dus voor speling en zodoende komt alles dan ook in perfecte staat aan!

Assemblage

Cadac Dometic geeft aan dat hun barbecues binnen 30 minuten in elkaar gezet kunnen worden. Dat is nog eens even andere koek dan bijvoorbeeld een Kamado of zo’n buitenkeuken in elkaar zetten. En wat blijkt? Geen woord aan gelogen. Want dit is écht kinderspel. Ik heb uit voorzorg nu een keer wél de instructies gevolgd, en ik kwam uit op 11 minuten. Nou dat geeft je direct meer tijd om de E Braai 40 FS aan te slingeren en te testen! Helemaal super dit!

Het is vooral het monteren van de houten poten wat een beetje tijd vergt. Kies je er voor om de poten er niet onder te zetten en dus de E Braai als tafel model te gebruiken, klik je simpelweg de daarvoor bestemde pootjes in de Grill en klaar ben je! Easy essembly it is!

Specificaties

 • Breedte: 44 cm
 • Hoogte: 95 cm
 • Diepte: 44 cm
 • Gewicht: 11,4 kg
 • Warmtecapaciteit: 2.3 kW
 • Elektrische 2,3kW warmtespiraal

 

Wat valt op?

Wat natuurlijk gelijk opvalt is dat de E Braai 40 FS niet alleen mooi toont op zijn houten poten, maar ook erg stevig staat. Verder zien we een digitale thermometer, welke de temperatuur aangeeft van de grill plaat. Dus niet van de lucht erboven. Dat is best uniek! En stelt je in staat om heel secuur de gewenste temperatuur in te stellen tot op de enkele Graad. Verder voelt de grill plaat ook anders aan.

Hij heeft een zwarte, gietijzeren look, maar qua feel is hij veel lichter. De grillplaat is voorzien van een speciale coating, GreenGrill coating. Deze is harder en daardoor duurzamer dan een gewone anti-aanbaklaag. Deze coating is bestand tegen hogere temperaturen, verdeelt de warmte beter en houdt deze beter vast, waardoor er minder energie verbruikt wordt tijdens het bakken & grillen, en is volledig PFOA-vrij en bevat daarom geen giftige stoffen!

Eerste gebruik

Goed! We doen de stekker in het stopcontact, drukken op de grote ronde knop en moeten deze eventjes ingedrukt houden waardoor de E Braai aan gaat. Door de knop te draaien naar links en of rechts, kant de gewenste temperatuur worden ingesteld. Zodra die in het digitale schermpje aangegeven is laat je de kop simpelweg los en de E Braai gaat tot die ingestelde temperatuur verwarmen.

Niks geen gedoe met aanstekers, kolen en lang wachten zoals met andere bbq’s, dit is echt super snel en gemakkelijk. Nou we stellen de Braai in op 180 graden en ben je benieuwd hoelang dat duurt? 5 minuten!! En geen seconde meer. Bizar!!

Er wordt aangeraden om de grillplaat in te vetten, maar beginnen met speklapjes is óók erg doeltreffend én lekker 😉 Handig dat de deksel naar achteren geplaatst kan worden trouwens, dit fungeert als een windscherm, en je hebt beide handen vrij.

Barbecuepakket van Beef & Steak

Als je het gemak wilt ervaren van deze compacte barbecue, dan zal je zeker gebruik maken van het gemak van Beef & Steak.

Kwaliteitsvlees, diepgevroren, keurig thuisbezorgd voor een mooi prijsje!  En nu denk je natuurlijk bij Beef & Steak voor de enorme, pronkstukken van vlees. Maar ook voor de kleinere, smakelijke BBQ vlees kan je dat online bij hen bestellen én de volgende dag (of avond!) in huis.

Conclusie

Met een grillrooster van bijna 40 cm en stroom als “brandstof” kun je binnen no-time je hele familie voorzien van een heerlijke maaltijd. De E Braai 40 FS blinkt uit in het gemak waarmee je onderdelen erin en eruit haalt. Het design en natuurlijk het grillgemak van het gebruik van elektriciteit. Ideaal wanneer je even snel wilt genieten!  Het compacte formaat is prettig en maakt de E Braai 40 FS tot een ideale kandidaat voor in de tuin of balkon, zowel staand én als tafelmodel te gebruiken. Dit maakt de E Braai zeer veelzijdig. Snel, safe en simpel, met een mooi design. Check wél even goed dat, wanneer je naar de camping gaat of je plaats voorzien is van meer dan 10 amp stroom. Mocht dit 6 amp zijn dan werkt de E braai niet goed. Even checken dus.

 

De E-Braai 40 FS is verkrijgbaar via de website van Cadac en de betere BBQ shops.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.